Sådan får du mere overskud i det nye år:

Denne artikel indeholder reklamelinks

Mere overskud i 2016

Vi har netop passeret år 2016 – et nyt år er begyndt, og du vil ofte se tilbage på det forgangene år, og tænke over, hvad du vil forbedre i det nye år.

Der er ingen tvivl om, at de fleste mennesker vil prøve at nyde livet mere end de har gjort forhen. Det skyldes selvfølgelig den enorm travle hverdag, men også verdens mange konflikter – herunder terror.

Vi har for alvor fået øjnene op for, at vi ikke lever evigt, og at de mange forfærdelige gerninger der sker i den store verden muligvis kan ramme netop dig en dag. Det er ikke noget vi ønsker, men noget vi frygter. Frygten for at miste skal dog vendes til, lysten til endelig at leve livet fuld ud inden det er for sent.

saadan-faar-du-mere-overskud-i-det-nye-aar-1Nytårs ønsker

Hvad er dit nytårs forsæt? Var det en hurtig beslutning, da du stod med champagneglasset i hånden på vej til at hoppe ind i det nye år, eller var det besluttet langt forinden? Ofte bliver nytårs forsæt en hurtig påmindelse om, et eller andet du ønsker at gøre bedre eller mere af i det nye år, og derfor holder forsættet kun en måneds tid.

Du står på stolen med champagnen i hånden, og pludselig kommer du i tanke om, at du intet nytårs forsæt har fundet på. Derfor opfinder du hurtigt et, så du har et svar til de som spørger ”Hvad er dit nytårs forsæt”?

I stedet for er det en rigtig god idé, at sætte sig ned og lave en plan eller lægge en strategi over, hvad det er du vil ændre i det kommende år. Forandringer sker først, når du selv er klar til eller ønsker at omlægge dit nuværende liv.

I år 2016 vil danskerne gerne have mere overskud og få et bedre overblik over den travle hverdag, hvor der skal være tid til familie, venner, sport, fritid og ikke mindst karriere.

Herunder kommer der 10 gode metoder til, hvordan du kan få et bedre overblik og derved en mere overskuelig hverdag i år 2016. Der er ingen garanti for, at dit liv bliver perfekt hvis du følger disse 10 metoder, men det er idéer til, hvordan du kan gøre det lettere for dig selv, så du kan fejre hver en dag.

saadan-faar-du-mere-overskud-i-det-nye-aar-2Lav en strategi

Nytårs forsæt handler tit og ofte om ønsker – men hvad med at tænke over, hvad der er vigtig for netop dig – noget du ikke har fokuseret så meget på det forgangene år. Når du er kommet frem til det, er det meget nemmere for dig, at handle på netop det og du vil få et fantastisk år, som virkelig gør dine værdier og handlinger synlige. Husk på, at der er plads til både store og små strategier – de små hører sig mest til i hverdagene, hvor de vilde og store ambitioner ikke udføres til hverdag.

Vis og brug dine styrker

Alle mennesker har styrker, og når vi bruger dem – får vi det meget bedre med os selv. Lad være med at ærgre dig over alt du ikke kan eller er god til, og brug i stedet dine styrker. Der er meget du kan, hvis bare du tror på dig selv, og bruger dine styrker.

Udforsk det unormale

Hverdagen kører ofte på rutiner, og det man ”plejer” at gøre. Det kan hurtigt blive kedeligt, og tankerne har altid den samme retning. Er det et problem for dig, så skift perspektiv. Gør noget vildt – hop op i sofaen, se mod skyerne på himlen, når du er ude, og server middagen på gulvet. Det er skørt, men det virker og det giver dig styrken til at gøre ting du normalt ikke gør.

Husk dine kære

At tale med nogen du holder af, betyder mere end du lige regner med. Lav derfor nogle kaffe aftaler, en gå tur eller bare ring op og få en sludder. Det er ikke altid nemt, at få tid til alle de ting man egentlig gerne vil – men det kan være virkelig rart, at snakke med dem man holde af. Det er dog vigtigt, at du ikke forbinder sms’er og andet digital kommunikation med at snakke med dine venner og familie. En ordentlig samtale, er hvor du kan hører stemmen og tonelejet.

Selvværd og nydelse

Kroppen skal fungere, og det er ofte derfor vi ikke giver den opmærksomhed nok. Den bliver til en forsømt enhed, hvilket er ærgerligt. Kroppen er kilden til glæde og nydelser. Giv din krop noget kærlighed, ved at gå mere op i hvordan du ser ud og hvordan du ønsker dit helbred. Gør nogle gode ting for dig selv og din krop – du vil kunne mærke en frihed og det påvirker dit sind positivt.

saadan-faar-du-mere-overskud-i-det-nye-aar-3Sofaen kalder

Kroppen bliver træt, og især hvis du lever en travl hverdag, hvor der ikke meget tid til afslapning. I det nye år bliver du nødt til at acceptere, at kroppen har brug for at stresse af. Det er alfa og omega at du kan respektere dine grænser, og give dig selv lov til at få ro på. Du kan med god samvittighed smide dig på sofaen, træk vejret dybt og lad tankerne flyve. Er det meget svært for dig, så tænk på den nye energi du får ved, at lade kroppen slappe af.

Ambitioner og indsats

Karrierer og arbejde fungere bedst, hvis du gør det med god samvittighed og humør. Træk i arbejdstøjet og lad dig ikke påvirke af, om far henter børnene til tiden eller om du må afmelde en fødselsdag i ny og næ. Dit arbejde bliver langt bedre og sjovere, hvis du kan slippe den dårlige samvittighed. Husk: De store ambitioner bliver ikke til noget uden hårdt arbejde og en fornuftig indsats.

Fokus på dig selv

Indretter du nogensinde verden efter, hvordan du ønsker den? Hvad er dine behov? Hvem siger man ikke kan arbejde sent om onsdagen eller først aflevere børnene kl. 9 i institutionen om mandagen? Du bestemmer selv, og din verden skal indrettes efter dine ønsker og behov.

Værdsæt dit liv og det du har

Hvad værdsætter du? Nok ikke den afskallede maling på hoveddøren, de skæve fliser i indkørslen eller de slidte sneakers. Det er ting der irritere dig og ting du længdes efter at få styr på. I stedet for bør du se mere på de ting du værdsætter. Skab positiv energi omkring dig, det gør ofte livet nemmere, og der bliver mere overskud til at få lavet de ting der irritere dig.

Husk dig selv

En travl hverdag med mange mennesker, pligter og andre ting du gerne vil forbedre er det mest af alt, vigtigt at du ind imellem kan være alene. Det er ofte umuligt, men ofte glemmer vi det også i mængden af travlhed. Rejsen gennem livet bliver ikke det samme, hvis du ikke har dig selv med – så husk dig selv.

 

Nu har du læst denne artikel – måske har du fortrudt dit valg af nytårs forsæt eller også har du tænkt mere over, hvordan du egentlig vil udfører den. Det er helt i orden, at lave ændringer i det du ønsker at forbedre, når bare det er til den positive og realistiske side.