Sådan får du mest muligt ud af få kvadratmeter

Denne artikel indeholder reklamelinks

Opbevaring lille lejlighed

Det kan være svært at få plads til alle sine ejendele i en bolig på få kvadratmeter. Ofte kan hjemmet virke rodet, fordi man ikke har nok steder til opbevaring af tingene. Et lille hjem kan hurtigt virke rodet, hvilket går ud over hyggen og stemningen i rummet.

Når men bor småt, er det afgørende, at man er kreativ, når det kommer til opbevaring. Multifunktionelle møbler med opbevaringsmuligheder er en afgørende faktor i et lille hjem. Hvis man har styr på netop dette, kan man nemlig få glemt alle de mindre flatterende ting væk, og skabe et hjem der ser langt større ud, end det i virkeligheden er.

Multifunktionalitet

Multifunktionelt må være nøgleordet, når det kommer til at tænke i kreative opbevaringsløsninger. Stort set alle møbler i en bolig kan have flere funktioner, og når der er mulighed for opbevaring i de møbler, der i forvejen er, kan man altså hurtigt skabe plads til en hel masse ting uden at skulle bruge mere plads.

Multifunktionelle møbler er blevet trendy, fordi vi bor på færre og færre kvadratmeter. Det er muligt både at lave sofaarrangementet multifunktionelt ved at gøre plads til skuffer til opbevaring under siddepladserne. Sofabordet kan også rumme en hel del, hvis man tænker i multifunktionelle løsninger.

Mange multifunktionelle møbler kan laves selv, hvis man har en lille handywoman- eller mand gemt i sig. I stedet for at bruge de normale sofaer og lænestole, kan det laves som enkle bænke med store puder, der har låg, der kan tages af.

Brug væggene til opbevaring

Koekken opbevaring

Hvis man placerer alle sine møbler og ejendele på gulvet, vil kvadratmeterne hurtigt være brugt op. Væggene kan bruges til mere end blot plakater og billeder og faktisk er der en stor opbevaringsmulighed i væggene.

Man kan blandt andet bruge væggen til opbevaring i køkkenet. Både køkkenredskaber, gryder, pander og krus kan hænges på væggen ved hjælp af stænger og pinde. På den måde fjernes nogle ejendele fra køkkenets skuffer og skabe, som dermed kan bruges til anden opbevaring.

Også hylder kan være en god idé, når det kommer til at tænke kreativt i opbevaringen. Hylder i både køkkenet, på badeværelset og i stuen kan frigøre noget opbevaring fra gulvet, og skabe plads til langt mere i et lille hjem. Opbevaring på væggene skaber desuden hygge, og giver både boligen mere liv og en dejlig atmosfære.

Hav tålmodighed når du vælger møbler

Når man flytter i noget nyt, har mange tendens til hurtigt at få købt de møbler, de synes er flotte. Nogle glemmer derfor at tænke i funktionalitet, så de sikrer sig, at møblerne også er praktiske og passer til de kvadratmeter, man har at arbejde på.

Der findes mange møbler, som passer perfekt til hjem med få kvadratmeter. Nogle borde kan klappes sammen, så de fylder det halve, hvilket kan være praktisk, hvis det ikke er hver dag, man er nok mennesker til at fylde et helt bord.

Endeligt kan en arbejdsplads også laves som et slå-ud-møbel. Det er ikke sikkert, at man har behov for en arbejdsplads hver dag, og man kan derfor med fordel indbygge den i et skab, hvor der også er plads til opbevaring. På den måde kan man slå et arbejdsbord ud, når man har brug for det, så det ikke fylder i boligen, når det alligevel ikke skal bruges.