Sådan forebygger du strækmærker

kvinde med fremprovokeret delleStærkmærker på kroppen er for mange i dag et stort problem, som kan føre til et lavt selvværd. Strækmærker kan forekomme ved alle mennesker, store som små, men det sker dog hyppigst ved kvinder. Men hvorfor får vi strækmærker? Grunden til at strækmærker opstår er fordi huden på kroppen strækkes, og den mest almindelig årsag er fordi der sker en hurtig udstrækning af huden f.eks. via graviditet eller ved et hurtigt vægttab. Men kan man mon forebygge strækmærker?

Hvorfor får man strækmærker?

Strækmærker er en skade i kroppens underhud, og situationen er den at mange i dag oplever at få dem. Flere kvinder får strækmærker, under deres graviditet, og faktisk er det hele 90% af alle gravide kvinder, som får strækmærker i slutningen af deres graviditet. Mange gravide kvinder prøver på at formindske chancerne for at få strækmærker ved at bruge Scars and Stripes fra Beautè Pacifique. Igennem teenageårene sker der mange ændringer, og især på kroppens former.

Under puberteten kan der for drenge opstår strækmærker omkring skuldre og overarme, og ved piger ved hofter og bryster. Stærkmærker som komme i puberteten kan efter nogle år have en tendens til at gå i sig selv igen – dog sker dette ikke for alle! Mange stærkmærker kan også komme under et hurtigt vægttab, men også ved vægtforøgelse. Faktisk kan strækmærker også opstår ved mennesker som styrketræner meget, fordi at muskelmassen vokser.

Desværre kan strækmærker ikke fjernes eller behandles, der er dog behandlinger som kan hjælpe med at gøre strækmærkerne mindre synlige. Der kan bruges laserbehandlinger og kirurgiske indgreb, hvilket kan være dyrt og risikopræget. Grunden til at strækmærker ikke kan behandles, er fordi de knækkede fibre i bindevævet, ikke kan heles. Strækmærker kan have en tendens til at falme/ lysne igennem årene, hvilket gør dem svære at se.

Forebyggelse af strækmærker

Der er desværre ingen behandlingsmuligheder til allerede eksisterende strækmærker, derfor kan den eneste løsning være at forebygge dem. Der er aldrig 100% garanti for at man kan slippe uden om strækmærkerne, men det er et forsøget vær at afprøve forebyggelsesmetoderne alligevel.kvinde smoerer hendes gravide mave i lotion
Her er nogle forslag til forebyggelse af strækmærker:

• Brug fugtighedscreme f.eks. babycreme fra Zenba eller Essential Care
• Smøre dig i husplejeolie f.eks. Scars and Stripes fra Beautè Pacifique eller baby olie
• Spis C-vitaminer
• Indtag varieret kost som indeholde olie f.eks. fiskeolie og kæmpenatlysolie

Creme og olie er gode muligheder at benytte imod forebyggelses af strækmærker. Fordi creme og olie blødgøre huden og holder den smidig. Spis C-vitaminer fordi den har en væsentlig betydning for produktionen af kollagen i huden – som har en rolle i dannelsen af bindevæv. Det er altid en god ide at spise varieret kost, som indeholde vitaminer og olie, hvilket er med til at holde huden sund.

Nedbryd tabuet omkring strækmærker

Det er aldrig sjovt at vise sin krop frem, hvis man ikke føler sig godt tilpas i den. Flere og flere i dag, får lav selvværd bl.a. grundet deres strækmærker. Derfor er der flere som ønsker at dræbe tabuet omkring strækmærker. Kendte som ukendte vælger at stille sig frem i offentligheden og vise sin krop frem – med strækmærker på eller ej.