Sådan indretter du dig på få kvadratmeter

God indretning trods få kvadratmeter

Vi ser en større og større tendens til, at danskerne flytter fra land til by. Det betyder også, at vi bor på færre og færre kvadratmeter, hvilket nogle gange kan være enormt udfordrende, når det kommer til indretning. Det kan nemlig være svært at udnytte kvadratmeterne optimalt, så man undgår, at rummene virker rodede og mindre, end de i virkeligheden er.

Nogle benytter sig derfor at de mange muligheder, der er for videresalg, mens andre bruger et depotrum som permanent opbevaringssted til alt det indbo, der ikke er plads til i boligen.

I denne artikel får du nogle konkrete og gode råd til, hvordan du kan indrette dig bedst muligt, hvis du er en af dem, der bor på mindre kvadratmeter.

Tilfør rummet dybde

Det er svært at gøre rummet større og kvadratmeterne flere, når man bor småt. Men der er faktisk nogle små tricks, man kan tage i brug for at få rammet til at virke større. Faktisk kan spejle give et rum meget dybde og få det til at virke meget større, end det i virkeligheden er.

Det kan derfor være en god idé at købe et stort spejl til væggen eller flere forskellige spejle, og placerer dem rundt omkring i de forskellig rum.

Tænk strategisk i din opbevaring

Tænk strategisk i din opbevaring

En af de vigtigste ting at have styr på, når man bor på få kvadratmeter, er sin opbevaring. Det er nemlig vigtigt, at der er styr på opbevaringen, hvis rummene ikke skal virke rodede. Samtidig skal det være nemt at gå til, så man altid skal finde sin ting.

Noget af det man kan gøre for at opbevaringen ser flot ud, er at det hele matcher. Kasser og bokse er en nødvendighed til opbevaring, og hvis de matcher i farverne og i formene, så virker det ikke rodet.

Endeligt er det vigtigt at holde orden i opbevaringen, så man gør det nemt for sig selv, når noget skal findes.

Leje af depotrum

Det sidste gode råd er rigtig godt, selvom det ikke direkte handler om boligen. Det kan nemlig være svært at skille sig af med sine ting, selvom man bor småt, og måske ikke har plads til det hele.

Førhen lejede man depotrum i forbindelse med flytning eller hvis man for en kort periode manglede et sted til at få opmagasineret sine ejendele. I dag bruges depotrum på en helt anden måde, og er særligt populært for dem, der bor i storbyerne.

Ved at leje et depotrum på permanent basis, får man mere plads til sit indbo, og aflaster lejligheden en smule. Depotrummet er naturligvis tilgængeligt altid, og man kan derfor altid hente sine ting frem igen. Selvom man bor i storbyerne kan der altså være en fordel ved at leje depotrum i de mindre byer uden for storbyerne. Det er nemlig billigere at leje depotrum i Assens, hvis man for eksempel bor i Odense.