Sådan kan du bruge din gaspejs i indretningen

En gaspejs er ikke kun til at skabe varme og hygge, den kan også bruges dekorativt. Læs her, hvordan du kan bruge din gaspejs i indretningen.

En gaspejs er en nem og energieffektiv løsning, når du gerne vil skabe hygge og varme i hjemmet. Da gaspejse bruger gas i stedet for kul eller træ, som almindelige brændeovne bruger, undgår du samtidig alt det arbejde, der er med at anskaffe brænde, samt det rod der kan være med røg, sod og aske.

Med en gaspejs får du således en effektiv varmekilde, som er nem at regulere varmen på, og som samtidig spreder masser af hygge i hjemmet. Pejsen kan betjenes ved hjælp af en fjernbetjening, og du kan derfor selv nemt justere på varmen, så du får den ønskede temperatur.

En pejs kan dog meget mere end blot levere varme. Moderne gaspejse fås i mange forskellige designs og stilarter, og du kan derfor med fordel bruge din gaspejs som et dekorativt element i hjemmet. Vil du vide mere om, hvordan du bruger din gaspejs i din indretning, skal du læse med herunder.

Inspiration til indretning med en gaspejs

En gaspejs kan pynte i ethvert hjem, uanset om man bor stort eller småt. Når du skal indrette dit hjem med en gaspejs, er det dog en god idé at overveje, hvilken type pejs du skal vælge, da pejsens design og placering spiller en stor rolle for helhedsindtrykket i rummet.

Der findes følgende typer af gaspejse:

  • Fritstående gaspejse
  • Tunnelpejse
  • Gaspejse med 1, 2 eller 3 sider

De forskellige typer gaspejse kan bruges på forskellige måder i hjemmet. Herunder har vi beskrevet nogle måder, hvorpå du kan bruge gaspejsen i indretningen.

Gør gaspejsen til en rumdeler

Har du et stort rum, som du gerne vil gøre mindre, kan du bruge en gaspejs som rumdeler. Her kan du for eksempel vælge en tunnelpejs til at opdele dagligstuen og spisestuen eller måske køkken og spisestue, hvis du har et køkkenalrum.

En tunnelpejs bygges ind i væggen, der adskiller to rum, hvilket giver en flot og naturlig opdeling af rummet. Samtidig skaber pejsen et gennemsyn fra den ene ende af rummet til den anden, så man har mulighed for at nyde det smukke flammebillede på begge sider af væggen.

Brug gaspejsen dekorativt

Hvis ikke du ønsker, at din gaspejs skal være det bærende element i rummet, eller hvis du ikke har pladsen til at placere pejsen centralt, kan du også med fordel placere gaspejsen for enden af en væg eller i et hjørne. Her kan pejsen fungere som et flot og dekorativt element, der samtidig skaber hygge og varme.

Vil du gerne bruge din gaspejs dekorativt, kan du både vælge en gaspejs med 2 sider/hjørnepejs, en fritstående gaspejs eller en gaspejs med 1 eller 3 sider. Her kan du overveje at vælge en mindre pejs, som ikke tager al opmærksomheden.

Skab blikfang med gaspejsen

Ønsker du at gøre gaspejsen til en central del af indretningen, kan du vælge at indbygge pejsen i en væg centralt i rummet og placere møblerne, så de vender ind mod pejsen. På den måde bliver gaspejsen omdrejningspunktet i stuen, hvilket sender et signal om, at rummet er beregnet til masser af pejsehygge, hvor man kan sidde og nyde de smukke dansende flammer.

Vil du gerne bruge gaspejsen til at skabe blikfang, kan du vælge mellem flere forskellige typer pejse. Både fritstående gaspejse, tunnelpejse samt pejse med 1 eller 3 sider kan være en mulighed. Det vigtige er, hvordan du indretter pejsen og de øvrige møbler i hjemmet. Overvej eventuelt at investere i en større gaspejs, som kan skabe meget blikfang.

Skab det udtryk du ønsker med din pejs

En moderne gaspejs kan være med til at tilføje elegance og eksklusivitet til ethvert rum, samtidig med at pejsen giver varme og hygge. De mange forskellige designmuligheder gør det muligt at finde en gaspejs, der passer til lige præcis dit hjem, uanset hvordan du ønsker at bruge pejsen i din indretning. Du kan blandt andet vælge en diskret og minimalistisk model eller en stor, flot og dekorativ gaspejs med flere glassider.

Ved at kombinere pejsen med den øvrige indretning, kan du skabe lige præcis det udtryk og den stil du ønsker. Her kan du for eksempel vælge at matche gaspejsen med møblerne for at skabe en rød tråd, eller du kan vælge en gaspejs, der skiller sig ud fra den øvrige indretning for at skabe kontrast og spil til rummet.

Der er således mange muligheder, når det kommer til at gøre gaspejsen til en del af indretningen. En gaspejs kan dermed også være en god tilføjelse til hjemmet, hvis du gerne vil have en økonomisk og effektiv varme, og samtidig ønsker at skabe en smuk og hyggelig atmosfære i dit hjem.