Sådan øger I chancen for at blive gravide

Denne artikel indeholder reklamelinks

Ønsker I at blive gravide? At opnå graviditet er ikke altid lige til. Få derfor gode råd og tips til, hvordan I øger chancen for at blive gravide, her.

gravid-par

Sex kan være både sjovt og dejligt, men nogle gange har sex også et formål – nemlig det formål at blive gravide. At opnå graviditet er dog ikke altid sådan lige til, og mange par oplever i større eller mindre grad udfordringer i forbindelse med at blive gravide.

Har I planer om at blive gravide, er det derfor også vigtigt, at I væbner jer med tålmodighed, da det er umuligt at vide præcis, hvornår det vil lykkes for jer. Hvis I gerne vil sætte lidt skub i tingene, er der dog flere ting I kan gøre, som kan hjælpe jer med at øge chancerne for at blive gravide.

Herunder giver vi jer gode tips til, hvad I kan gøre for at øge chancen for at opnå graviditet og komme et skridt nærmere ønskebarnet.

Brug en ægløsningstest til at planlægge sex

Selvom man har lyst til sin partner, og sex med sin partner generelt er godt, er det måske ikke ligefrem lysten, der er altoverskyggende, når man dag efter dag skal i gang med lagengymnastikken for at øge chancen for at få en baby.

Heldigvis findes der ægløsningstests, der kan fortælle jer præcis, hvornår du som kvinde er mest frugtbar, og der dermed er størst sandsynlighed for at blive gravide. Ægløsningstests finder du blandt andet hos mærket RFSU, som har lavet en ægløsningstest, der giver et mere end 96% sikkert resultat, og som viser de to dage i din cyklus, hvor du er mest frugtbar.

Med en ægløsningstest kan I dermed nemmere planlægge jeres samleje og spare på kræfterne til de to dage, hvor der er størst chance for, at I bliver gravide. RFSU har desuden også lavet en graviditetstest, der kan fortælle dig allerede 6 dage inden din menstruation, om du er gravid.

aegloesningstest

Undgå rygning

Rygning er skadeligt for kroppen, og derfor er det heller ikke godt at ryge, hvis I prøver at blive gravide. Hos kvinder kan rygning medføre, at det er sværere at blive gravid, og ryger du som kvinde, er der desuden også større risiko for, at du kommer tidligere i overgangsalderen.

Hos mænd kan rygning påvirke sædkvaliteten, da nikotinen i cigaretter kan have en skadelig effekt på produktionen af sæd. Det er derfor en god idé at I begge lægger cigaretterne på hylden, mens I prøver at blive gravide – og desuden også når I er blevet gravide.

Øg fertiliteten gennem kosten

Kosten kan have stor indvirkning på kvindens fertilitet, men faktisk også på mandens. Det er derfor vigtigt, at spise sundt og varieret, og undgå for meget alkohol og kaffe, hvis I forsøger at blive gravide. Overvej desuden at gå efter økologiske fødevarer for at undgå at fylde kroppen med pesticidrester.

For kvinder kan det desuden være en god idé at tage tilskud med folsyre, der er et B-vitamin, som mindsker risikoen for rygmarvsbrok hos barnet. Det anbefales, at kvinder tager 400 mikrogram folsyre dagligt, fra du overvejer at blive gravid til 12. uge af graviditeten.

Derudover kan det også være gavnligt at indtage kosttilskud med zink, der bidrager til en normal fertilitet og reproduktion. Også for mænd kan tilskud med folsyre og zink være gavnligt at tage for at øge frugtbarheden.