Sådan opnår du en perfekt intimbarbering

Denne artikel indeholder reklamelinks

Er du også træt af irriteret hud og røde knopper, når du barberer dig forneden? Få gode råd til, hvordan du opnår en perfekt intimbarbering her.

intimbarbering

Rigtig mange kvinder rækker jævnligt ud efter barbergrejet og kæmper en hård kamp mod de uønskede hår på kroppen i håb om at få en flot og tæt barbering, der efterlader huden fin og glat. Desværre er det ikke altid, at resultatet bliver så godt, som man kunne have håbet, og de fleste kvinder kender garanteret til at stå tilbage misfornøjet og irriteret med sår, irriteret hud og røde knopper.

Selvom det ville være en hel del nemmere bare at lade håret gro, ønsker de fleste kvinder at barbere sig både for deres egen og for deres partners skyld. Nogle ønsker blot at fjerne de uønskede hår i bikinilinjen, mens andre tager skraberen med på en tur over hele kroppen for at opnå en fuld glatbarbering.

Men når man barberer sig i intimområdet, er der stor risiko for, at huden bliver irriteret og der opstår røde knopper, fordi huden her er særligt følsom og tynd. Derfor får du her gode råd og vejledning til, hvordan du opnår en perfekt intimbarbering uden at efterlade huden irriteret, kløende, rød og betændt.

Valg af barbergrej

Der findes mange forskellige muligheder, når det kommer til at fjerne uønskede hår i bikinilinjen. Nogle foretrækker at fjerne hårene med en voksbehandling, da det er hurtigt og giver et resultat, der holder i længere tid i modsætning til at bruge en skraber eller barbermaskine. Dog kan en voksbehandling være ret smertefuldt og hårdt for huden. Det kan desuden også være svært at gøre på sig selv, og derfor vælger de fleste at få voksbehandling hos en professionel.

Det kan dog være en dyr affære at få en voksbehandling, og hvis du derfor hellere vil spare de penge eller helt undgå voksbehandling af bikinilinjen, er der andre alternative, der kan være mere oplagt til dig. De fleste vælger at klare barberingen af intimområdet med en skraber eller barbermaskine. En epilator kan også være en mulighed, men her skal du være opmærksom på, at det tager lang tid og kan være smertefuldt at fjerne hårene, da en epilator hiver hårene ud med rod.

En barbermaskine eller en skraber er derimod en smertefri løsning til barbering af intimområdet og begge barberingsmetoder kan være gode til at opnå et helt glat look. Vælg derfor en skraber eller barbermaskine ud fra, hvad du bedst kan lide at arbejde med. Hvis du vælger en skraber skal du dog være forsigtig, da du lettere kan risikere at skære dig på barberbladene, end hvis du bruger en barbermaskine.

barbergrej

Gode råd til intimbarbering – sådan skal du barbere dig forneden

Når du skal i gang med at barbere dig forneden, er det vigtigt, at du sætter god tid af, da huden nemmere bliver irriteret, og du nemmere vil kunne komme til at skære dig, hvis du haster dig igennem barberingen. Sørg derfor for at give dig god tid.

Inden du går i gang med at barbere dig, er det vigtigt, at du først vasker huden fri for bakterier, så intimområdet er helt rent. Her kan det være en god idé at benytte en intimrens, da almindelig sæbe kan ødelægge den naturlige PH-værdi forneden. Når du har rengjort huden skal du herefter blødgøre den, så skraberen eller barbermaskinen nemmere glider. Det kan du gøre med barberskum, barbergel eller sågar en balsam. Brug det, der virker bedst for dig.

Nu skal du i gang med at barbere hårene forneden, og her er det vigtigt, at du kun bruger en skraber eller barbermaskine, der er helt ren, så du undgår bakterier, der kan gøre huden irriteret og give røde knopper. Når du skal barbere dig, er det desuden vigtigt, at du holder huden stram, så du får alle hårene med og mindsker risikoen for at skære dig. Efterfølgende skal du skylle huden grundigt og tørre forsigtigt, så du undgår unødig irritation af huden. Brug en mild intim balm som afslutning til at pleje huden og mindske risikoen for røde knopper.

Australian Bodycare har lavet en intim balm, der er særligt beregnet til at bruge efter barbering, og som indeholder tea tree oil, der virker beroligende og mindsker irritation og modvirker røde knopper. Australian bodycare har desuden også lavet en intimrens og barbergel, der kan være gode at bruge, hvis du gerne vil opnå en perfekt barbering og mindske irriteret hud og røde knopper.