Sådan opretholder du et godt sexliv på trods af inkontinens

Denne artikel indeholder reklamelinks

Er dit sexliv gået i stå på grund af din inkontinens? Få gode råd til, hvordan du undgår urinlækage og lugt i forbindelse med samleje.

par-i-seng

Urininkontinens kan ramme kvinder i alle aldre. Er man ramt af urininkontinens, kan det i mange tilfælde betyde, at man kan komme ud for at opleve urinlækager. Hvis man døjer med ufrivillig vandladning, kan man nemlig ikke kontrollere sin blærefunktion, og det kan derfor føre til urinlækager i nogle lidt uheldige situationer som for eksempel under sex. For nogle kvinder består urinlækagen måske kun af små dryp, mens andre kvinder oplever at lække større mængder urin. Det afhænger i høj grad af, hvilken type inkontinens der er tale om.

Dog kan det være både pinligt og ubehageligt at opleve lækage, og særligt, når man ønsker at være intim med sin partner. Mange kvinder med urininkontinens føler derfor også, at det er svært at opretholde et godt sexliv, fordi de er bange for at lække urin under samleje, eller fordi de er bange for at de lugter. Urininkontinens behøver dog ikke afholde dig fra at have et normalt og godt sexliv. Herunder giver vi dig gode råd til, hvordan du undgår urinlækage i forbindelse med samleje, og hvordan du undgår lugt, når dig og din partner skal i gang med lagengymnastikken.

Gode råd til at undgå lækage i forbindelse med sex

traening-af-baekkenbunden

Noget af det første du bør gøre, hvis du er bange for at lække urin i forbindelse med samleje, er at tale med din partner om dit problem. Når din partner ved, hvad det er du gennemgår, kan det hjælpe partneren med bedre at forstå dit problem samt forstå, hvorfor du måske ikke har lyst til sex. Det kan desuden være med til at skabe et større tillidsbånd mellem jer og gøre det nemmere at håndtere situationen, hvis det skulle ske, at du oplever urinlækage i forbindelse med samleje.

Inden I skal have sex, kan det derudover være en god idé at sørge for at huske at tømme blæren helt. Hvis du sørger for at tømme blæren inden sex, er der mindre risiko for, at du kommer til at lække urin under samlejet. Det kan desuden være en god idé at undgå at drikke te, alkohol og kaffe inden samleje, da disse drikkevarer er vanddrivende og øger urinproduktionen.

Har du oplevet urinlækage i forbindelse med en bestemt position under samleje? Så kan det måske også være en god idé at skifte til en anden position. Nogle stillinger giver nemlig et større tryk på blæren end andre, og det kan derfor være en mulighed at undersøge om et positionsskifte kan hjælpe dig med at undgå urinlækage i forbindelse med samleje.

Da inkontinens og urinlækager kan mindskes og afhjælpes med bækkenbundstræning, kan det samtidig være en god idé at gå i gang med at lave bækkenbundsøvelser. Hvis du laver bækkenbundsøvelser regelmæssigt kan det hjælpe med at mindske risikoen for urinlækage under samleje, fordi du træner bækkenbunden i at holde på urinen.

 

Oprethold en god hygiejne med inkontinensplejeprodukter

Udover at mange kvinder med urininkontinens er bange for at lække urin under samleje, er mange kvinder også bange for at de lugter. Undgår du sex med din partner, fordi du blandt andet også frygter, at du lugter på grund af din urininkontinens? Så behøver du ikke længere at være bekymret. Tena har nemlig lavet en række plejeprodukter til intimområdet, som særligt er velegnede i forbindelse med inkontinens, og som hjælper med at rense og pleje huden i intimområdet.

Hos Tena finder du blandt andet både intimrens, vaskeklude og vådservietter, som gør det nemt for dig altid at opretholde en god intimhygiejne – uanset om du er hjemme eller ude. Dermed kan du trygt have samleje med din partner uden at bekymre dig om din inkontinens og ubehagelig lugt.