Sådan plejer du bedst tør hud i ansigtet

Har du hudtypen tør hud? Få gode råd og tips til, hvordan du bedst plejer din hud i ansigtet, når du har tør hud.

Kvinde-med-toer-hud-i-ansigtet

Hvor nogle oplever, at huden i ansigtet bliver tør, når efteråret og vinteren rammer, er der andre der døjer med tør hud hele året rundt. Oplever du, at huden strammer og klør, og føles din hud tør og ru, uanset hvilken årstid det er? Så skyldes det sandsynligvis, at du er en af mange, som har hudtypen tør hud.

Er din hud tør er det vigtigt, at du plejer din hud godt. Særligt i vinterhalvåret, hvor andre også kan opleve tørhed i ansigtet, er det vigtigt, at du anskaffer dig nogle gode, fugtgivende og plejende hudplejeprodukter. Herunder guider vi dig til, hvordan du bedst plejer din hud i ansigtet, når du har tør hud.

Hvad er kendetegnene ved hudtypen tør hud?

Er du i tvivl om, hvorvidt du har tør hud, eller om din hud blot er tør, fordi du bruger nogle produkter, som udtørrer din hud? Herunder har vi samlet nogle typiske kendetegn, der gør sig gældende for personer med tør hud.

Personer med tør hud vil typisk opleve følgende:

  • Huden føles stram – især efter et bad og inden påføring af creme i ansigtet
  • Huden klør og føles irriteret, hvilket medfører rødme i dele af ansigtet
  • Huden føles tør og der er steder i ansigtet med tørre pletter
  • Huden ser mat ud uden synlige porer

Nogle af kendetegnene gør sig også gældende for andre hudtyper, men hvis du oplever alle fire kendetegn på din egen hud hele året, har du sandsynligvis tør hud. Mange med tør hud, som også bruger make-up, oplever desuden at det er svært at lægge makeuppen pænt, fordi den lægger sig ovenpå de tørre plamager.

Daglig hudpleje til tør hud

Hudpleje-til-toer-hud

Når du har tør hud, skal du sørge for at bruge nogle hudplejeprodukter, som ikke virker yderligere udtørrende på huden, men som i stedet giver huden godt med fugt og pleje, så huden bliver blød og smidig.

Skånsom og ikke-udtørrende ansigtsrens

Det første produkt du skal bruge i din daglige hudplejerutine er en ansigtsrens. Huden bliver dagligt udsat for snavs og forurenende partikler fra luften. Det er derfor vigtigt at bruge en god ansigtsrens, som kan fjerne al skidt, snavs og eventuel makeup fra ansigtet.

Har du tør hud, er det dog vigtigt, at du bruger en skånsom ansigtsrens, som ikke virker udtørrende. Her kan det være en god idé at vælge en renselotion, rensecreme eller rensemælk, som har en pH-værdi på 4,5-5,5. Brug også gerne en ansigtsrens uden alkohol og parfume, da det også kan være med til at irritere og udtørre huden.

Fugtgivende serum

Når du har renset ansigtet fri for skidt og snavs, bør du bruge en serum. Serums er små vidundermidler, der indeholder aktive ingredienser, som kan have en effektiv virkning på specifikke hudproblemer. Derudover kan de også være med til at forstærke effekten af dine andre hudplejeprodukter.

Har du tør hud, kan det være en god idé at bruge en fugtgivende serum evt. med hyaluronsyre, som kan være med til at binde fugten i huden. Med en serum med hyaluronsyre kan du på den give huden et ekstra skud fugt og pleje.

Dagcreme og natcreme

En god ansigtscreme er afgørende, når du har tør hud. Dog kan det være en god idé at bruge forskellige ansigtscremer afhængig af om du skal bruge den om morgenen eller om natten. Om morgenen er en dagcreme, som er velegnet til tør hud, og som giver godt med fugt og pleje et godt valg. En dagcreme specielt til tør hud virker nærende og fugtgivende, samtidig med at den lægger sig som et beskyttende lag oven på huden.

Om natten kan det være en god idé at bruge en fed creme – særligt hvis du døjer med meget tør hud. En fed creme hjælper nemlig med at genopbygge og blødgøre huden, mens huden i forvejen reparere sig selv i nattetimerne.

Vil du gerne gave en ansigtscreme, som du både kan bruge om dagen og om natten, kan det være en mulighed at vælge en ansigtscreme med hyaluronsyre, som kan hjælpe med at sørge for, at din hud får godt med fugt.

Solcreme året rundt

Til at afslutte din daglige hudplejerutine er det vigtigt at huske solcreme. Solcreme hjælper med at beskytte din hud mod solens stråler, som kan have en skadelig virkning på din hud og være årsagen til både solskader og hudkræft.

Da solens stråler kan trænge igennem skyerne hele året rundt, er det vigtigt, at du bruger solcreme hver dag. Vigtigst er det dog, at du bruger solcreme i sommerhalvåret, hvor solens stråler er skarpest og UV-indekset højest.