Sådan plejer du dit hår i sommervarmen

Denne artikel indeholder reklamelinks

kvinde med haar og curlerSommeren er kommet ind over Danmark, og sommerferien er for alvor skudt i gang. Ferie skaber frihed og tid til at komme ud og nyde det gode sommervejr. Mennesker flokkes til vandet for at få en tiltrængt dukkeret, efterfuldt af solbadning ude i den kraftige sol. Vi er alle klar over at vi skal passe på vores hud når vi befinder os i solen. Men passer du også på dit hår?

Når håret udsættes for sol, saltvand og klorvand

I dag er der flere som går op i hvordan de ser ud. I den forbindelse er der flere som syntes det er vigtigt hvordan håret sidder, hvilke farve håret har eller hvordan det er klippet. Men der er sikkert flere og flere som glemmer at gøre lidt ekstra for sit hår, og især i sommerperioden. Det er dejligt at komme ud når solen skinner, men håret er ikke glad for hverken solens uv-stråler eller badning i f.eks. saltvand eller klorvand. Alt dette skader håret, og du kan risikere at håret udtørre og bliver ødelagt. Håret kan have en tildens til at knække lettere, og derved også miste sin glans og farve. Farvet hår kan tage stor skade om sommeren, idet håret kan risikere at blive misfarvet og ødelagt.

kvinde plejer sit slidte haarSådan plejer du dit slidte hår

Håret er ekstra udsat for solen stråler, klorvand og saltvand hen over sommeren. Derfor er det vigtigt at man tilfører håret ekstra fugt, og på den måde forbygger du håret og bibeholde håret glas og fugt.

Hårolie tilfører nærring, fugt og strålende glans til dit hår, og det får håret til at se flot og velplejet ud. Arganolie er en hårolie, som giver håret vitaminer og glas. Slidt og ødelagt hår har altid brug for hårkur, uanset hvilket måned man befinder sig i på året. Ligesom huden har brug for fugt, har dit hår også brug for det, for at det kan fremstå blødt og sundt.

En god tommelfingerregel er at bruge hårkur jævnligt, da en god hårkur er med at tilfører fugt og beskyttelse til håret. Saltvandspray kan være godt at bruge for at suge fedet ud af håret. Du kan også købe hårprodukter som indeholder uv-filter såsom shampoo, lotion og olie. Når du i din ferie beslutter dig for en svømmetur i enten en pool med klorvand, eller en tur i saltvand ved havet, er det vigtigt at beskytte håret. Derfor kan det være en god ide, at bade med badehætte på, for at undgå at dit hår bliver ødelagt.

En god huskeregel er at vaske sit hår under bruseren efter en svømmetur. Undgå at være i konstant sol hele tiden, gå en gang imellem i skyggen. Du kan også beskytte dit hår imod solen i form af en solhat eller kasket. Så uanset hvor du befinder dig henne her hen over sommeren, så husk at pleje dit hår, så dit hår altid har en flot og smukt glas.