Sådan skal du bruge forskellige olier i din skønhedspleje

Olier som skønhedspleje vinder mere og mere frem. Få inspiration til, hvordan du kan bruge forskellige typer olier i din skønhedsplejerutine her.

pige-tager-ansigtsolie-paa-huden

Olier som skønhedspleje bliver mere og mere populært, og bliver i dag brugt af mange i deres daglige skønhedsrutiner både til håret, ansigtet og kroppen. Der er da også god grund til at bruge olier som en del af ens skønhedspleje, da olier har en rigtig god effekt og virkning uanset om du bruger dem i håret, i ansigtet eller på kroppen.

Der er dog stor forskel på olier, og derfor er det vigtigt, at du bruger dine olier korrekt, hvis du ønsker at få mest muligt ud af dem og opnå den ønskede effekt. Her giver vi dig derfor en lille miniguide til olier, og hvordan du skal bruge dem, så du kan komme godt i gang med at bruge olier i din daglige skønhedsplejerutine og få mere glæde ud af de skønne dråber.

Forskellige typer af olier til forskellige formål

Overordnet set, findes der tre typer af olier: De fede olier, de halvfede olier og tørolier. Denne opdeling er lidt groft skitseret, da fx tørolier godt kan indeholde nogle af de halvfede olier. Dog kan denne opdeling give et meget godt overblik over de forskellige typer olier, og hvordan de bedst bruges.

Fede olier

Fede olier er olier fra blandt andet avocado, oliven, kokos og palme. Disse fede olier trænger ikke så nemt ned i huden, og derfor kan de give et meget olieret look, hvis du bruger dem i ansigtet om dagen. Derimod kan det være fordelagtigt at bruge de federe og tungere olier som massageolie eller i ansigtet om natten eller i koldt vintervejr, da de beskytter hudens overflade. Da oliven-, kokos- og avocadoolie er meget fede, er de rigtig gode at bruge, hvis du har meget tør hud, da de giver masser af fugt og næring til huden.

Fede olier som for eksempel kokosolie kan desuden være godt at bruge i hovedbunden, hvis du oplever at din hovedbund er kløende og tør. Her masseres lidt kokosolie i hovedbunden for at lindre tørheden og kløen. Husk dog at vaske håret igen bagefter, da håret og hovedbunden ellers vil komme til at se meget fedtet ud!

avocadoolie

Halvfede olier

Halvfede olier er olier fra blandt andet solsikke, abrikoskerne, mandel, sesam og jojoba. Disse olier kan være rigtig gode til både hår og ansigt. For eksempel kan mandelolie være rigtig godt til tør hud, da mandelolie er meget fugtgivende og nærende og har en beskyttende effekt på huden.

Jojobaolie er til gengæld godt at bruge, hvis du har fedtet og uren hud, da den har antibakterielle egenskaber og samtidig virker sebum-regulerende, hvilket gør, at huden kommer til at virke mindre fedtet. Endelig kan abrokoskerneolie være godt at bruge, hvis du har sensitiv hud, da denne type olie er meget mild og har en genopbyggende virkning på huden.

Til håret kan mandelolie være særligt gavnligt, hvis du har tørt og tyndt skandinavisk hår, da mandelolien giver fugt og pleje til håret uden at tynge det.

Tørolier

Tørolier er olier fra blandt andet argan, hybenkerne, tidsel, kæmpenatlys, hørfrø og hamp. Tørolier kan i modsætning til de øvrige typer olier trænge hurtigere ind i huden. Det gør, at de er særligt velegnede til ansigtet, fordi de kan transportere de plejende egenskaber i olien ned i huden. Hybenkerneolie er god til alle hudtyper. Den har et højt indhold af vitamin A og vitamin C, der hjælper med at stimulere dannelsen af kollagen og virker udglattende og opstrammende på huden. Derudover virker olien antiinflammatorisk, hvilket gør den god til sart hud. Arganolie er god til uren hud, men kan også være rigtig god at bruge til håret – særligt hvis du døjer med tørre spidser.

Da tørolier er hurtige til at trænge ind i huden, kan de bruges både i ansigtet, på kroppen og i håret. Hos mærket Nuxe finder du for eksempel de populære multifunktionelle tørolier, der både kan bruges i ansigtet, på kroppen og i håret. Tørolierne fra Nuxe indeholder 7 forskellige olier, der giver masser af næring til huden og håret. Olierne har desuden også en reparerende, blødgørende og beskyttende effekt.

For både tørolier og andre typer olier gælder det, at du skal undgå at bruge for meget – uanset om du bruger det i ansigtet, på kroppen eller i håret. Olier er meget drøje i brug, og hvis du bruger for meget, kan din hud eller dit hår hurtigt føles fedtet. Sørg derfor kun at bruge et par dråber ad gangen.