Sådan udnytter du foråret i indretningen

Denne artikel indeholder reklamelinks

tag foraaret med ind i huset Marts måned er i gang, og vi er klar til at tage imod foråret. Den lange kolde vinter har især fået os til at glæde os til varmere vejr, mere sol og længere dage. Tanken om at udsigterne til sne, frost og kolde, lange og mørke dage har sat sig i vores hoveder, og vi er klar til forår og sommer.

Årstiderne skifter og der er fordele og ulemper ved alle årstider. Den tid vi kommer til nu, forår, er en tid, hvor vi efter vinteren for alvor er klar til længere dage og mere sol. Vores energi og immunforsvar har brug for et boost.

I denne artikel bringer vi foråret på banen, og kommer med gode idéer til en hyggelig og forårsagtig velkomst ved indgangen, altså indretning både udendørs og i entreen. Foråret skal bringes ind, og vi skal have udnyttet solen og dagstimerne bedst muligt.

Forårets velkomst

foraaret er godt igangMarts er godt i gang og den sidste uge har stået på trist vejr med både regn, slud og sne. Det var ikke den forventning vi havde til forårets første tid. Vi har ventet længe på bedre vejr og en grønnere natur, og forhåbentlig bliver det snart virkelighed.

I foråret bliver vi mere positive og helligdagene bringer os sammen. Det er en tid, hvor der sker rigtig mange forskellige ting både i naturen, men også i hjemmene og på de forskellige arbejdspladser. De sociale relationer skal plejes igen, og vi samles til påskefrokoster og konfirmationer i lange baner.

Til disse arrangementer der kommer i løbet af foråret skal huset eller festsalen pyntes, og her er det alletiders at bringe foråret ind.

Ved indgangen kan man placere flotte lange grene med knopper på, som før eller siden vil springe ud. Hænge påskepynt på i form af påske æg, både spiselige og kunstige og ellers fjer og andre påske ting. Det bringer en hvis stemning frem, og de mange flotte farver giver os mere energi og gør os positive.

Til en fest dag er det vigtigt, at alle er i godt humør og her spiller indretningen og pyntningen en stor rolle. Lav et tema og før det igennem fra invitationer og til festen ender. Det kan være påsketema, farvetema eller blomstertema – der er mange muligheder og kun fantasien sætter grænser. Søg efter temaer på google, eller find inspiration i dine egne interesser eller i naturen.

Solens energi

Forår er lig med flere sol- og lystimer, varmere vejr og naturens udspring. Det er helt fantastisk at følge naturen hele året rundt, men denne tid er helt speciel. Hele vinteren har naturen været en smule trist at se på, foruden de dage med sne, idet træerne i efteråret mistede bladende og alle busker og træer ser triste ud.

I foråret springer bladene ud igen, og vi starter forfra. Solen frigiver mere varme og er fremme i længere tid, og det giver mere energi og mere positivitet.

Men solens energi kan udnyttes på flere måder end blot at bringe mere lys og varme. Teknologien har givet os mulighed for, at blive mere miljøvenlige forbruger. Det skyldes udviklingen af både solceller og solluftfangere, som kan frigive både mere energi og et bedre indeklima i boligen eller sommerhuset.

I dag går vi mere og mere op i, at være miljørigtige og udskifter derfor flere ting i vores boliger for at gavne naturen og vores verden. Grønenergi kalder vi det, og når foråret for alvor kommer i gang og solen begynder at skinne mere og mere, så bliver det en god forretning, at have solceller eller solfangere. Det er en investering, som med tiden tjener sig selv hjem igen.

Byd foråret velkommen med forskellige indretningsmuligheder, men tænk også på din økonomi og din grønne tankegang. Vi skal hjælpe hinanden, og passe på vores moderjord.