Self storage: Den nye trend inden for opmagasinering

Self storage er en ny trend

Forbrugsfesten er i gang. Vi køber og køber, og luksus er igen blevet acceptabelt efter krisen. På trods af de mange muligheder for køb og salg af brugte genstande, så er det altså ikke altid, at vores boliger kan følge med i vores forbrug.

Vi bor nemlig også på færre kvadratmeter end nogensinde før. Vi valfarter til byerne, hvilket ofte er ens betydende med færre kvadratmeter. Vores stil er minimalistisk, og vi sætter pris på luft og rum mellem alle vores ejendele.

Det store forbrug og de færre kvadratmeter er en ligning, der er svær at få til at gå op. Det er netop derfor, at langt flere danskere har taget begrebet self storage til sig. Begrebet betyder, at vi lejer depotrum på permanent basis, og bruger det som et ekstra rum til alle vores ejendele.

Trender især hos kvinder og ældre

Det er dog ikke alle borgere, som self storage trenden appellerer til. Særligt kvinder har tendens til at gemme deres ting, da det ofte får en større værdi for dem, end hvad der er tilfældet hos det modsatte køn. Kvinder er desuden også langt mere fællesskabsorienterede og sociale i deres tankegang.

Der er flere grunde til, at også ældre benytter sig af lejede depotrum til deres ejendele. Ældre flytter først og fremmest ofte til færre kvadratmeter, når helbredet ikke længere tillader at bo i et stort hus. Derfor får de altså brug for mere plads til alle de ejendele, de har samlet sammen gennem et helt liv.

Ældre er desuden også langt mere traditionelle i deres tankegang, og har et ønske om at bevare de minder, der ofte er forbundet med deres ejendele. Den traditionelle tankegang holder dem desuden også fra at sælge videre, og når man ikke skiller sig af med noget, og samtidig bor på færre kvadratmeter, så er der behov for ekstra plads til opmagasinering.

Depotrum til den bedste pris

Self storage - depotrum

Det er særligt urbaniseringen, der har været med til at booste leje af depotrum. Vi flytter til de større byer som aldrig før, og i de byer tillader økonomien måske ikke det samme antal kvadratmeter, som det man oprindeligt kommer fra.

Den store efterspørgsel på leje af depotrum i de større byer som for eksempel Aarhus, Odense og København er også med til, at prisen stiger. Det er nemlig i de større byer, at prisen på leje af depotrum er klart størst.

Hvis man ønsker at leje et depotrum på permanent basis, og ikke blot midlertidigt i forbindelse med en flytning, så spiller prisen selvsagt en stor rolle. For at opnå de bedste og mest konkurrencedygtige priser, kan det altså være en fordel at vælge at leje et depotrum i de mindre byer.

Bor man for eksempel i Aarhus kan leje af depotrum i Randers eller andre omkringliggende byer være meget billigere. Der er naturligvis en fordel i at have depotrummet tæt på hvor man bor, men hvis det skal lejes i lang tid, så kan de mindre byer altså være en mulighed.