Sex kan muligvis beskytte mod kræft og depression

Denne artikel indeholder reklamelinks

Ønsker du en bedre livsstil, så er sex muligvis et godt sted at starte. Eksperterne mener, at kærlighed, intimitet og sex øger vores livskvalitet og i særdeleshed vores sundhed.

En rapport fra Vedensråd for Forebyggelse viser, at ni ud af ti danskere synes, at et velfungerende sexliv er med til at gøre livet sund og meningsfyldt. Det skulle altså efter sigende give en både bedre og sundere livsstil, at fylde hverdagen med sex. Meget tyder på, at god sex rent faktisk er sundt, for os  måde som regelmæssig motion og en sund kost.

God fakta om sex og sundhed

  • Tilfredsstillende sex giver en mere positiv tilgang til en bedre livskvalitet og psykosocial trivsel.
  • En sund livsstil nedsætter risikoen for seksuelle problemer.
  • Et godt og sundt sexliv påvirker vores sundhed og livsstil i en utrolig positiv retning.
  • Ved kroniske sygdomme kan et velfungerende sexliv give mere livsmod og bedre ressourcer.
  • Ni ud af ti danskere i alderen 16-95 år finder det utrolig vigtigt med et godt og velfungerende sexliv.
  • Seksuelt sundhed er forebyggende og sundhedsfremmende.

Der findes mange indicier på, at sex er sundt for os mennesker, ligesom det er sundt at dyrke motion og spise sundt. Det fortæller overlæge Morten Frisch fra Statens Serum Institut som også er adjungeret professor i seksuel sundhedsepidemiologi ved Aalborg Universitet.

Disse kan give vanskeligheder i sexlivet

Der findes mange ting, som kan give problemer i sexlivet. Her er der specielt tale om røg og druk. Forskningen i Danmark viser eksempelvis, at forekomsten af orgasmeproblemer og tidlig sædafgang skyldes både røg og druk. Den er ofte mere end fordoblet hos mænd, som drikker mere end 21 genstande om ugen, i forhold til mænd, som kun drikker 1-7 genstande om ugen. Rejsningsproblemer er langt hyppigere hos rygere end hos ikke rygere.

Man har endvidere fundet ud af, at sex forlænger livet. Det viser en britisk undersøgelse, som har fulgt en gruppe mæng gennem ti år. Den har vist, at dødeligheden var halvt så høj hos de mænd, som ved studiets start havde samleje mindst to gange om ugen, i sammenligning med mænd, som havde samleje mindre end en gang om måneden.

Grundlæggende kan man ikke sige, om det at dyrke sex gør, at man holder sig sund og rask, eller om det blot handler om udtrykket for, at mennesker med et godt helbred ofte også har et godt sexliv.

Dog er der mange indicier på, at de mennesker, som har et sundt og energisk liv, også er dem, som dertil har et velfungerende sexliv.

Dyrk mere sex og på en bedre livsstil

Selvom om man hverken kan be- eller afkræfte denne undersøgelse og om sex virkelig kan beskytte mod kræft og give et sundere liv, er man dog sikre på, at sex er en let form for motion.

Man er også sikker på, at motion giver en sundere livsstil og det er derved uanset hvad, en god idé at indføre mere sex i hverdagen.

Desuden er forskerne og eksperterne også sikre på, at sex skaber mere glæde i hverdagen og i selve livet. Dermed sagt, at sex er sundt og at sex kan hjælpe mod depression. I hvert fald kan sex hjælpe på både fronten med at skabe mere glæde og fronten med at dyrke mere motion.