Sikker sex er sund sex

sex-og-samlivSex er en del af vores natur. Det får vores samfund og verden til at fungere, og på den måde er vi sikre på, at nogen kan lede verden videre, når vi engang ikke selv kan. Flere forskere har fundet uf af, at sex er sundt og meget godt for os. Dog skal man huske, at der ligger et vis ansvar, når man dyrker sex.

Sex booster dig og din hjerne

Dopamin er et hormon der enten styrker eller forringer din hukommelse og motivation. Sex styrker dit niveau af dopamin, og det gør derfor både hjernen og motivationen bedre hos dig. Så hvis du står og skal til eksamen, er den bedste og mest succesfulde eksamensforberedelse måske i virkeligheden en god omgang sex.

Det er ikke kun kvinder, der har godt af at få en omgang i sengen, også det mandlige kønshormon testosteron kommer rigtigt i spil. Faktisk har kvinder også dette hormon i kroppen, og under sex bliver det sluppet løs i kroppen, hvilket øger energiniveauet og styrker både kvinder og mænds muskler, knogler og hjertet.

Ikke nok med det er lagengymnastik også ret effektivt, og her kan man brænde kalorier af som var man i fitnesscenter. Dog er det lidt sjovere, og man får det helt sikkert bedre af det. 30 minutter intens samleje kan forbrænde over 150 kalorier, lidt ligesom en løbetur på løbebåndet. Under akten bruges mange af kroppens muskler, dog mest i arme og ben. Man bliver ikke pumpet af at dyrke sex, men det er et godt skridt på vejen. Hvis du er stresset er det også enormt vigtigt, at du alligevel giver slip og nyder samlejet. Sex afstresser kroppen, og mindsker niveauet af kortisol i kroppen og derved bliver kroppen meget afslappet.

Nærmest ingen ulemper

Fordelene bliver ved for sex er virkelig godt for os, mennesker. Døjer man med at sove dårligt om natten, eller har besvær med at falde i søvn om aftenen, så hjælper sex igen. Det får kroppen til at slappe hundrede procent af, og en orgasme frigiver de hormoner, som får dig til at falde til ro. Man falder lettere i søvn, idet man er tilfredsstillet og glad.

Et solidt og godt knald kan faktisk også forebygge diverse forkølelser og andre infektioner. Her har forskere videnskabeligt bevidst, at sex 1-2 gange om ugen gør at dit niveau af antistoffer stiger.
Hovedpine og andre piner er heller ikke en undskyldning længere, for sex frigiver også endorfiner som lindre smerter af alle slags.  Disse endorfiner, er også dem der gør os glade. Faktisk kan en desperation forhindres, hvis man er aktiv i sengen.

Vi bliver ved med positive ting når det angår sex. Det får dit hår til at skinne og din hud bliver blødere. Sex er også med til at styrke vores selvværd. Det kommer indefra men kan og skal læres. Hvis man har et godt selvværd og dyrker sex, fordi du ønsker at have det med en, som får dig til at føle dig lækker, sexet, elsket og tæt forbundet, så er dette helt klart endnu et boost til dit selvværd.

Er du i et forhold er aktiviteten i soveværelset med til at styrke jeres parforhold. Vi har nemlig et kærlighedshormon, oxytocin, i kroppen, som også bliver sluppet løs under sex. Hormonet får dig til at føle dig tæt forbundet med din elsker. Så hvis parforholdet trænger til lidt opmuntring skal i bare have mere sex.

Alle disse positive ting, der sker i vores kroppe under sex ender ud i, at vi lever længere. Vi bliver ældre jo mere aktive vi er sammen.

Ansvarlighed, der skal to til et knald

Sex er ikke kun lig med fest og lagkage, der er også en alvorlig side. Der findes mange forskellige sexsygdomme, som man selvfølgelig kan undgå, hvis man vel og mærke gør det rigtigt. Dog kan man blive behandlet for alle sygdomme, men det er vigtigt, at have sikker sex, så man ikke smitter andre, og laver en ond cirkel.

Når man har passeret den kriminelle lavalder på 15 år, så er vurderet ansvarlig nok for det man laver. Dog skal der to til et knald, og derfor er det vigtigt, at det ikke kun er piger der skal beskytte sig. Drengen har ligeså meget ansvar, og skal også sikre sig at have sikker sex. Heldigvis findes der en masse præventionsmidler, som kan forhindre uønskede graviditeter og sexsygedomme. Hvis det skulle gå galt, så kan man få en fortrydelsespille, og en gratis abort hvis man ikke når det andet.