Skab din egen stil i hjemmet

Denne artikel indeholder reklamelinks

Rigtig mange har svært ved at finde sin egen stil i deres hjem, som skaber hygge, trygge rammer, og får det til at føles som hjem. Der findes hundredvis af blade og inspiration man kan rette sig ind efter, men det er sjældent, at er hjem føles trygt, hvis man udelukkende benytter sig af andres stil. Dermed ikke sagt at det ikke kan være en god idé at søge inspiration, men det er altså ikke altid i boligbladene, at den bedste inspiration kan findes.

Sug til dig

Inspiration til indretning kan nemlig fås mange steder fra. Rejser, familie og gaden er blot nogle af de inspirationskilder, man kan benytte. Mange hjem vil føles meget mere hjemlige, hvis man får indarbejdet sine oplevelser i indretningen.

Man kan sagtens blive inspireret på en weekendtur i Paris eller blot på en gåtur rundt i kvarteret. Det kan både være former, farver, dufte og kunst der inspirerer, og det er nemmere end man tror at overføre det til hjemmet.

Alt i indretningen behøver nemlig ikke være de nyeste designerting, som findes i størstedelen af danske hjem. En god blanding mellem gammelt og nyt skaber stemning, og gør ofte et hjem mere blødt og balanceret.

Omfletning af designerstol giver hjemmet nyt liv

En af de ting der kan gøre hjemmet personligt og hyggeligt er gamle ting, som vækker minderne i en. Det kan være en gammel kommode, der altid har stået i bedsteforældrenes hjem, som vækker minder omkring barndom, is og gode besøg, og som med en klat maling kan passe ind i den øvrige indretning.

En anden mulighed er gamle stole. Mange oplever at arve en gammel designerstol, som ved første øjekast ser træt og slidt ud, men som med lidt arbejde kan gøres cool igen. Der findes nemlig virksomheder i Danmark, som leverer omfletning af designerstole og dermed kan give de gamle men fine stole helt nyt liv.

Ofte vil et gammelt møbel, der har været i familien i årtier bringe glæde, tryghed og hygge frem i et hjem, samtidig med at det vil bidrage til at skabe hjemmets egen personlige stil.

Spring ud i det

Helt grundlæggende handler det om at turde at skabe sin egen personlige stil. Det er nemlig helt i orden, at væggene ikke er hvide og at resten af indretningen ikke udelukkende er sort og hvid. Hvis en stærk farve på væggen, en speciel sofa eller en designerstol i rød matcher din personlige stil mere, så handler det bare om at springe ud i det.

Ofte bør man klæde sig hjem, som man ville klæde sig selv. Det kan være en god idé at tage et kig i sin garderobe. Hvis klædeskabet er fyldt med mønstre og farver, bør dit hjem også være det. Det tyder nemlig på, at du er en udadvendt og sjov type, der ikke har noget problem med at være anderledes.

Både vores garderobe, oplevelser og interesser siger en del om vores personlighed. Når vores indretning ligeledes matcher vores personlighed er der stor chancer for, at vi har skabt et hjem med vores egen personlige stil.