Skal du eller en du kender konfirmeres i foråret 2016?

Denne artikel indeholder reklamelinks

Hvide blomster er et klassisk valg til konfirmationspynt.

Foråret er i gang, og det er en tid, hvor naturen springer ud, påsken skal fejres samt mange børn skal konfirmeres. Konfirmationer har ikke den samme betydning i dag, som den havde før i tiden. I dag handler det meget om festen, og det at komme ind i de voksnes rækker. Der er mange ting, der skal forberedes herunder invitationer, festen, mad, og ikke mindst konfirmandens tøj og ønsker.

Det er meget forskelligt, hvordan vi i Danmark holder konfirmation. Som regel er det økonomien der sætter grænserne, men det kan også være pladsmangel eller lysten til at holde en fest uden man bliver konfirmeret.

Har du gang i forberedelserne til din egen, din datter eller søns konfirmation? Du kender sikkert en der skal konfirmeres, og måske der ligger en invitation i din indbakke eller måske i postkassen. I denne artikel kommer vi omkring konfirmationen, hvilke ting der er vigtige at huske på i denne tid, samt hvordan blå mand eller grøn fredag skal håndteres.

Konfirmationsdagen

Taxier kan bruges til at fragte konfirmanderne på Blå Mandag.Der skal være fest, når du eller dit barn skal konfirmeres. Tøjet, håret, transporten fra kirken og til festens adresse skal der være styr på. For flere år tilbage blev det en trend, at man bliver hentet i en smart bil, en traktor eller på hest fra kirken af, når man er blevet konfirmeret. Nogle vælger dette fra, og bruger pengene på andre ting – det er konfirmandens dag, og derfor bliver der gjort meget for at opfylde ønskerne.

Vil man gerne være anderledes kunne det være sjovt, at blive hentet i taxa. Der findes mange fede taxaer og turen bliver hurtigt sjov, hvis kusiner og fætre får lov at komme med. Når man ankommer til festen, vil mange gæster allerede være kommet, og der skal tages billeder og siges tillykke med konfirmationen. Til festen fylder vi os med god mad og drikke, holder taler og synger sange for konfirmanden.

Nogle konfirmander skal, efter kirken, fotograferes, mens andre tager direkte til forsamlingshuset eller hvor festen afholdes. Der sker meget den dag og der er fart på, så det gælder om at nyde hvert et sekund.

Blå mandag – pas på dine værdier!

Mange konfirmander får tusindvis af kroner i konfirmatiosngaveFørste prioritet på blå mandag er tøjet. Det skal være smart og lige hvad konfirmanden ønsker sig. På blå mandag tager klassen ofte sammen til en storby i Danmark, hvor de tager i tivoli og på shopping.

Til sådan en dag, er det nødvendigt at have penge med, og har konfirmanden fået en stor sum penge, bør man tage en snak om, hvor mange penge der er relevant at have med sådan en dag. Vurderingen om pengebeløbet skal tages op, men også brugen af pengene og hvordan man passer på sine værdigenstande.

Der hersker ingen tvivl over, hvornår konfirmanderne bliver sluppet løs på blå mandag. Der er flere der nyder godt af, at de unge får liv til tage så mange penge med, og at de ikke er i stand til passe på deres værdier. Lommetyvene er vilde i denne tid.

Konfirmanderne har nye telefoner, nye tasker, nye smykker og ikke mindst en masse penge på lommen. Det er lige hvad lommetyvene leder efter, og de er et nemt bytte.

Det er derfor en god idé, at holde værdiggenstande og andet vigtigt tæt på kroppen. Pengene skal være et sikkert sted, hvor ingen kan snuppe dem uden du ser det. Det kan være en god idé, at tage af sted uden kontanter! Det handler om at være mere snu end tyven.