Skal du sælge? 5 tips til at gøre din bolig mere attraktiv

Skal du sælge din bolig? Her giver vi dig 5 gode tips til, hvordan du gør din bolig mere attraktiv overfor potentielle købere.

hus-til-salg

Skal du sælge dit hus, er det en god idé at forsøge at gøre din bolig så attraktiv som muligt, så den viser sig fra sin bedste side overfor dine potentielle købere. I nogle tilfælde kan det nemlig være de små detaljer, der er afgørende for, hvorvidt du får solgt huset eller ej.

Har du planer om at sælge dit hus, kan det derfor også være en god idé at læse med herunder. Her giver vi dig nemlig 5 gode tips til, hvordan du kan gøre dit hjem mere attraktivt, så du hurtigere får solgt boligen.

Få ryddet op – også i haven

Noget af det vigtigste, når du gerne vil sælge huset, er at der er pænt og ryddeligt i alle rum. Når der er rent og ryddeligt i hjemmet, vil dine købere nemlig i højere grad kunne se potentialet i huset. Det betyder, at børnenes legetøj skal være lagt på plads, opvasken skal være taget, og sengen i soveværelset og i børnenes værelser skal være redt nydeligt. Alt skal desuden være gjort rent, så hele huset står skarpt, når køberne kommer til fremvisningen.

Det er dog ikke kun indenfor du bør rydde op. Haven er en lige så stor del af huset som indendørsarealerne, og er en stor del af det samlede helhedsindtryk, som dine potentielle købere får af huset. Derfor bør du også rydde op i haven og sørge for at den ser pæn og nydelig ud.

Få luftet ud

Dårlig lugt kan være meget distraherende, og kan være medvirkende til, at dine købere ikke ser resten af huset, fordi de udelukkende har fokus på, hvor den dårlige lugt mon kommer fra. Det er desuden de færreste, der har lyst til at være i et hjem, der lugter grimt, og da slet ikke bo i et.

Sørg derfor for at lufte godt ud inden en fremvisning og få så meget frisk luft ind som muligt, som kan modvirke eventuel dårlig lugt.

Sørg for at alle opholdsrum er indbydende

indbydende-stue

Til fremvisninger er det desuden vigtigt, at boligen fremstår indbydende, så køberne føler sig velkomne, når de træder ind ad døren. Det øger nemlig sandsynligheden for, at de kan forestille sig selv bo i huset og øger dermed også dine chancer for at få huset solgt.

Sørg derfor for at du har gjort alle opholdsrum indbydende ved at male væggene i lyse, pæne farver. Undgå for så vidt muligt, at der er nogle farver eller ting, der larmer alt for meget, og prøv i stedet at skabe en ro og afslappethed i dit hjem med lyse, indbydende farver. Det betyder dog ikke, at dit hjem ikke må have farver, men for mange farver og ting der larmer, kan skabe uro og være med til at gøre det sværere for dine potentielle købere at føle sig hjemme.

Det er dermed vigtigt, at huset fremstår hjemligt og hyggeligt, og derfor er det også godt, hvis huset er møbleret, og der er nogle forskellige pæne nipsting og billeder fremme rundt omkring. Særligt i stuen er det en god idé, at der ikke er for tomt, da det dermed kan være svært for køberne at forestille sig, hvordan de selv skal få fyldt pladsen ud. Gør derfor boligen så indbydende og inspirerende som muligt – det vil gøre den langt mere attraktiv for køberne.

Gem dine egne personlige historier væk

Selvom det er en god ting, at huset ser hjemligt og beboet ud, skal du passe på, at det ikke giver væk for meget historie. Dit hus er dit hjem, og det har det måske været i mange år, siden børnene var helt små. Men hvis der er for mange små personlige historier rundt om i hjemmet, kan det hurtigt blive i overkanten.

Når du skal fremvise dit hus for køberne, skal du vise det frem fra den bedste side og præsentere en fortælling for køberne, der gør dem i stand til at forestille sig, hvordan de kan leve deres eget liv og bringe deres egen historie til live i huset.

Du bør derfor undgå at have hele stuen og soveværelset fyldt med personlige graviditets- og babybilleder samt andre personlige tegninger og billeder af dig og dine familie. Det kan nemlig gøre det sværere for dine potentielle købere at se dem selv bo i huset. Gem i stedet dine egne historier og personlige minder væk, når du skal have fremvisninger.

Tag imod gode råd fra ejendomsmægleren

Medmindre du ønsker selv at stå for at sælge din bolig, kan det være en god idé at få en ejendomsmægler til at hjælpe dig med salgsprocessen. Denne ejendomsmægler i Allingåbro har mange års erfaring og kan derfor hjælpe dig både med at få udarbejdet et flot salgsmateriale, arrangere fremvisninger af boligen og mange andre ting i forbindelse med salgsprocessen.

Da denne ejendomsmægler har mange års erfaring med boligsalg, kan de desuden også give dig gode råd til, hvordan du gør din bolig mere attraktiv overfor potentielle købere, så du kan få solgt dit hus hurtigst muligt.