Skimoden skifter – vi guider dig gennem de nye styles

Skimoden er mindst lige så vigtigt som moden med så meget andet tøj, men hvad er på mode netop nu i 2014? I denne guide vil du kunne finde hjælp til at købe det helt rigtige skitøj.

At købe det rette skitøj er ikke altid et helt nem sag. Det er utrolig mange ting, man bør tænke på, når man skal vælge det rigtige skitøj, til de rigtige klimaer. Skal du til Østrig eller Frankrig og stå på ski og står du allerede og planlægger den årlige skitur, så er det allerede tid til, at planlægge dit køb at det korrekte skitøj.

Hvilke farver er på mode netop nu?

Skimoden står aldrig stille, ligesom så meget andet mode heller aldrig står stille. I dag henter skimoden inspiration mange steder fra. Det kan være alt fra funktionelt arbejdstøj til hiphopkulturen. Mode er meget forskelligt fra person til person, derfor vil du hurtigt kunne finde det tøj, der falder bedst i din smag blot ved lidt god hjælp.

Der findes mange praktiske aspekter i farvevalg af dit skitøj. De farver, som er mindst praktiske, er sort, hvid og brunt. Hvidt skitøj bliver hurtigt beskidt og det sorte tøj bliver uudholdeligt i et solrigt vejr.

Hvis du gerne vil tænke i mode, så skal du hellere vælge noget skitøj med spræl og liv i. Her er der tale om farverne rød, grøn og blå, som aldrig har været umoderne på pisten og bliver også populært på skibillederne når du kommer hjem fra din skitur.

Hiphopfarver som eksempelvis lille, mørkeblå, mørkegrøn og de mere skrigende farver som pink, turkies og neon farverne er også højest moderne netop nu.

Der er ogsådet praktiske aspekt i farven på dit tøj, at hvis uheldet skulle være ude, så er du nemmere at få øje på med farverigt tøj på. På den måde er det nemmere for andre mennesker at opdage, at der er sket en ulykke og de kan dermed nemmere komme dig til undsætning på pisten.

Hvor meget tøj skal jeg have på?

Lag på lag påklædning af funktionelle materialer er en god ting, hvis du har en lang dag foran dig på bjerget. Hvis man sørger for den korrekte påklædning, så er man godt rustet både i varme og i kulde.

Et godt eksempelvis på lag på lag påklædningen kunne være skiundertøj inderst, et varmt mellemlag og yderst en skijakke, som kan holde vand og vind ude.

Det er vigtigt at tænke på, at undertøjet skal være svedabsorberende og svedtransporterende og at materialerne enten er lavet i uld eller syntetiske tekstiler.

Hvilket skiundertøj er godt?

Mange mennesker beregner ikke skiundertøjet for at være af nogen særlig betydning, her tager de ganske grueligt fejl. Det er faktisk den vigtigste del af din påklædning.

Det er derfor vigtigt, at vælge dit skiundertøj med omhu. Man skal tænke på, at det skal sidde tæt på kroppen og at det derfor ikke på være irriterende under bevægelser.

Syntetisk skiundertøj indånder hurtigere end merionuld og er derfor ideelt, hvis du er en person, som sveder meget under fysisk aktivitet. Merionuld har dog den fordel, at bakterierne i sveden ikke synes om proteinerne i ulden, hvilket betyder væsentlig mindre lugt i forhold til det syntetiske skiundertøj.

Gør skiferien til en god oplevelse

Med det helt rigtige skitøj kan du få en langt bedre oplevelse af din skiferie. Både på det praktiske plan, men også af hensyn til billeder fra ferien, når du kommer hjem og skal finde gensynsglæde med de mange gode oplevelser.

Det er derfor enormt vigtigt, at tænke over din påklædning, når du skal stå på ski, ikke mindst for at passe på dig selv, men også på længere sigt. Skitøj er derfor en utrolig god investering.