Spar penge på madbudgettet

Denne artikel indeholder reklamelinks

Penge er en nødvendighed, for at kunne overleve i Danmark og det meste af verden. Uden penge kommer man ikke langt. Der skal være penge til mad, tøj, vand, varme, strøm, transport, medicin, et sted og bo osv.

Det er faktisk relativt nemt, at spare penge, hvis man blot ændre nogle af hverdagens vaner, og får planlagt dagene bedre.

Men hvorfor skal alting være så dyrt? Her kommer en række forslag til, hvordan du nemt og hurtigt kan spare penge på madbudgettet, som fylder meget i de fleste hjem.

Det er klart, at rådene ikke giver dig en formue alene, men tager du flere af dem i brug, vil du se din opsparing stige.

Reducere madbudgettet

Spar-penge-på-madbudgettet--intext_1

Madplan: En af de største udgifter i husholdningen er mad. Hvad skal du spise i morgen? Det er helt sikkert et spørgsmål du ofte stiller dig selv eller familien. Men hvad nu hvis, du allerede vidste det? Så ville du spare penge, for du ved hvad der står på menuen, så take-away eller en frysepizza er udelukket. Det er billigst at lave maden selv, og med en madplan bliver du ikke fristet til at ringe ned til grillen og bestille grillkyllinger.

Lav madplanen for en uge af gangen, og sørg for at få handlet det hele ind. Nemt og billigt. Og for at gøre det endnu nemmere, kan du lave lidt ekstra så der eventuelt er til madpakken eller til en dag, hvor man ikke har tid og lyst til at kokkerer. Husk derfor at have plads i fryseren til resten.

Indkøbsliste: Madplanen er på plads, og du ved hvad du skal h

andle ind til hele ugen. Hvis du holder dig 100 % til indkøbslisten og ikke smugler andet ned i indkøbsvognen, så vil du opleve en god besparelse. ”Se og hør”, chokoladebaren og lidt pynt til boligen ryger ikke ned i vognen. Slut med impulskøb! Det er nemlig den, der tager alle dine penge, og når du kun handler ind en gang om ugen, bliver impulskøbene automatisk mindre.

Det er også en rigtig god idé, at kigge efter dato markerede varer. Nogle gange kan varerne være sat ned i god tid, og hvis du alligevel skal bruge parmaskinken eller flødeosten i aften, hvorfor så ikke købe den, som er sat ned? Og hvis det er noget du først skal bruge om 5 dage, så tag ikke den første og bedste, men en af de inderste på hylden. De nye og friske vare bliver placeret bagerst, for at få solgt de ældste varer først.

Tilbudsaviserne: De fylder postkassen op med tilbudsaviser, så hvorfor ikke udnytte det? Læs dem inden du skal ud og handle. Hvis butikkerne alligevel ligger tæt på hinanden eller lige på vejen, så kan man spare en del penge ved at være tilbudsjæger.

Spar-penge-på-madbudgettet--intext_2Så dine egne urter: Maden bliver aldrig mindre dårlig og smagfuld af at der kommer krydderurter i. Alt er frisk og giver er pragtfuld smag, og det giver en luksuriøs smag i munden, fordi vi forbinder smagen med restaurantbesøg.

Men men men, friske krydderurter er ikke ligefrem billige i supermarkederne, og slet ikke hvis man skal have en af hver. Hvorfor ikke så dem selv, og følge med i deres udvikling? Det er spændende, lækkert og lige ved hånden.

Brug din egen indkøbspose, kurv eller taske: Bæreposer er efterhånden blevet ret dyre, og især hvis man skal bruge fem af dem. Medbring derfor en handle kurv, folde kasse eller dine egne poser. På den måde spare du nemt 10 kr. for hver gang du handler, og du skåner samtidig miljøet for alle de plastik poser.

Madpakker: Slut med at kører forbi bageren og tage mad med til arbejde, og slut med nemme løsninger i kantinen. Lav en madpakke, den kan blive mindst ligeså lækker, som alt det andet, og den er garanteret billigere. Lav eventuelt noget, som kan fryses, så det nemt kan tages op på vej ud af døren. Og husk at have det med på, din bedste ven, indkøbssedlen.

Vand: Billigt og sund alternativ. Kan din vandhane ikke gøre det koldt nok på minutten, så hav et par flasker eller kander stående i køleskabet. Nemt, billigt og sundere end saftevand, juice og cola.

Brug din sunde fornuft, men glem nu ikke at leve mens du gør det. Man skal ikke gøre livet for surt, med madplaner og indkøbssedler. Gør det til en vane, og hjælp hinanden. Spar de penge sammen, som der er tilovers for hvad i plejede at bruge på mad. Forkæl dig selv eller familien med de penge

I har sparet på madbudgettet. Måske til en rejse eller en tur i biografen.

God fornøjelse