Stuens look i år 2016

stuens-look-i-år-2016-top

Stuen er et af de største rum i huset – sådan er det i hvert fald i de fleste hjem. Det er her vi samles og hygger os, og der skal være plads til hele familien. Stuen er huset omdrejningspunkt – vi både læser, ser TV, slapper af, skriver, leger og er sammen med familie og venner. Stuen er altså et rum med rigtig mange funktioner, og det er vigtigt at du finder disse funktioner, så rummet bliver udnyttet fuldt ud.

De mange forskellige funktioner i rummet kræver, at der er noget godt lys både dagslys og lamper. Det er derfor vigtigt, at man vælger nogle farver der passer godt til belysningen i stuen, og især der hvor du bruger den mest.

Er du i tvivl om farve valg, kan du vælge at følge trenden, hvis du går meget op i at følge moden, eller du kan tage efter dine yndlingsting i hjemmet, og vælge en farve ud fra dem.

Du kan også vælge et farvekort med farvetoner, som du mener der kan matche de rum du mener der skal males. Det er en god idé, at sætte sig ned i rummet, også forestille sig, hvordan farverne og møblerne kommer til at passe godt sammen, og se så hvilke farver der vil matche rummet.

Opdater stuen – 2016 touch

stuens-look-i-år-2016-1Nu skriver vi år 2016 og det betyder opdatering i farver og nips for nu er trenden ændret igen, og du er jo nødt til at følge moden. I denne artikel har vi sat fokus på stuen – den skal friskes op, og her komme kendetegnene ved år 2016 trendsene.

Det kræver ikke den store makeover, for at gøre stuen mere frisk – med mindre du vil over i en helt anden stil. Stue-moden kræver blot små forandringer, som nye puder, tæpper, lamper og måske nogle nye nips og billeder. Det er ikke noget, der behøver at springe dit budget. Du kan eventuelt sælge de ting, der alligevel skal pakkes væk, for at de nye moderne ting kan være der.

Der er en række ting der især kommer på mode i år 2016, når vi snakker om indretning i stuen.

Velour har været på mode flere gange, og er der nu igen. Det er bløde, behagelige materialer, som kan fås i alverdens farver, længder og bredder. Du kan få velour puder, tæpper og hvis du er modig nok, så skifter du også møblernes betræk til velour.

Glas i mange farver er også kommet på mode igen, og er noget vi vil se meget til i år 2016. Glasset der er farvet eller røget bliver populært, og det kan fås både i lampeskærme, bonbonniere og vaser.

Ting der skiller sig ud fra rummet får også en større plads en hidtil. Vi skal gøre mere ud af nogle få ting, også lade dem bryde rummet. Der skal stadig være en rød tråd, men der må gerne være en ting, som skiller sig ud. Det kan fx være i form af en stor markant og anderledes lampe. Det kan være lige fra en fed designer lampe til en DIY-lampe – den skal blot skille sig ud.

Keramik får en særlig plads i vores indretning i det nye år. De danske designere er virkelig dygtige, og de sørger for, at vi hele tiden får nye lækre varianter hele tiden. Vi kommer til at se meget flot keramik i år 2016.

Den sidste ting vi især kommer til at se, er det luksuriøse og den minimalistiske stil, som er kommet frem i de nordiske hjem. Her ser vi art deco på en ny måde, hvor vaser, spejle og lamper bliver ren luksus i de små hjem.