Sundere og gladere – Det er okay at sige nej!

Denne artikel indeholder reklamelinks

det-er-ok-at-sige-nej-topForskelligheder er der mange af, og vi mennesker lærer hurtigt at tyde hinandens stærke og svage sider. Det kan vi, fordi vi er sociale væsener, som til hverdag skal kommunikere, arbejde og hjælpe hinanden. Det er en egenskab som er guld værd, da man kan komme i situationer, hvor det er vigtigt, at vide hvad andre personer enten er gode eller dårlig til, eller vide nogenlunde hvad de føler og tænker.

Denne kunnen kan dog også misbruges, og det ses tydeligt. Denne artikel går ud til alle jer, der en gang er for gode af jer, og som derved har meget svært ved at sige nej til forskellige ting. Til jer der altid siger ja, selvom du inden i får lyst til at skrige NEJ.

Er det overhovedet sundt at være så hjælpsom, og er det i orden at sige nej?

Ja, ja, ja, ja

Det er både en styrke og en svaghed, når du har tendens til altid at sige ja. Ja tak. Ja selvfølgelig vil jeg det. Ja det kan jeg godt. Ja det skal jeg nok. Ja, ja, ja og ja. En gang imellem må du have lyst til bare at sige et højt og tydeligt nej – men du gør det ikke.

Du er hjælpsom, betænkelig og er altid omstillingsparat. En dejlig person, som mange helt sikkert holder af, især fordi du altid er venlig og hjælpsom. Men er det godt for dig? Du har muligvis brug for at sortere i opgaver, det altid at være parat til omstille din planlægning og dine pligter og krav.

Det er en rigtig god idé, at blive bedre til at sige nej. For stabilitet er meget sundere den konstante udvikling vi hele tiden søger. Dermed i sagt at der er noget galt med personlig udvikling, men det handler om hvornår du er parat og ønsker at udvikle dig.

I dag er der mange virksomheder, som hele tiden ønsker at udvikle deres medarbejdere – men hvorfor ikke bare lade os slå rødder og gøre ting vi er gode til. Der skal skabes resultater, men hvordan får vi flest resultater? Ikke nødvendigvis af, at udvikle medarbejderne både fysisk og mentalt hele tiden.

Et sundt liv

et sundere livIngen er perfekte, og hvis du alligevel føler dig perfekt, så er du det på din egen måde. Der findes ikke noget facit af ordet ”perfekt”, så lad være med stile for meget efter det. Vi leder konstant efter svar på forskellige ting, men ofte bevisser det blot, at dit liv er rodet og meget besværligt. Du kan ikke overvinde alt – lær at leve med det, og sig nej til dig selv og dine egne vilde idéer og planer.

Du har hørt det før. Sundhed, motion og kost hænger sammen – men hvordan skal det prioriteres? Er det vigtigt, at komme tidligt op søndag morgen for at løbe en tur, eller er det sundere at blive i sengen og hygge med kæresten?

Mennesker har tendens til altid at lave mål og projekter, som skal udføres og optimeres. Det er ofte i form af vægttab, maraton og andre målbare projekter – men husk altid hvorfor du udsætter dig selv for det. Det er på tide, at du får øjnene op for, hvad der får dig til at vælge løbeturen søndag morgen, i stedet for at hygge dig med din kæreste i sengen. Undgå at lave for mange ambitiøse mål, som du i sidste ende ikke giver mening i dit liv.

Det er okay at sige nej

Du vil gerne se vinderne, familien og have tid til at dyrke holdsport. Alle hiver i dig, for at få en aftale og det er svært at få det hele til at passe sammen. Du vil ikke såre nogen, men tænk over hvad der gør dig lykkelig. Vi overbooker os selv, men hvad er meningen med det? Vi spare ikke brændstof ved at fylde vores kalendere op – tvært imod.

Prioriter din måde at leve på, og husk altid på hvad der i sidste ende giver mening for dig, og hvad der i virkeligheden gør dig lykkelig.

Du må gerne sige nej, og det er en god øvelse for dig, der har problemer med netop dette ord. Tænk mere på dig selv, og lad dig ikke slå ud, hvis nogle bliver fornærmet over dit behov for at realisere og være dig selv.

Held og lykke.