Svært at komme op i gear efter ferien?

Sommerferien lakker mod enden, og det er tid til at starte den normale hverdag igen. Vækkeuret skal stilles, og arbejdsenergien skal findes frem, hvilket aldrig er særlig motiverende efter en dejlig ferie.

Hvordan kommer man bedste i gang med arbejdet igen? Man regner altid med at ferien giver ny energi, så man kan knokle og give den gas på arbejdet efter ferien. Dog er holder dette som regel aldrig stik, og hvis det gør, så virker det kun et par dage også er energien ligesom brugt op igen. Her er nogle gode råd til, hvordan man kan bibeholde det gode humør og energien lidt længere.

Spring aldrig morgenmaden over

Vækkeruret er stillet, og du skal tidligt op. Lysten er der ikke ligefrem, men hverdagen kalder og ikke mindst arbejdet. Det vigtigt, at du kommer op i ordentlig tid, så du er sikker på du ikke skal stresse af sted, for så starter arbejdsdagen først på en dårlig og negativ måde.

Står du i den situation, at sommerferien har kostet et par ekstra kilo på sidebene, og derfor vil springe morgenmaden over, så du ikke får endnu mere dårligsamvittighed over for badevægten. Så husk på, at det er ligeså nemt og hurtigt, at købe en drikke yoghurt eller et stykke frugt, som at dreje ind til bageren og købe et hvidt brød og en kage. Og hvis tiden alligevel ender med at rende fra dig, og du er nødt til at købe noget på vejen, så hav din dårlige samvittighed med i tasken, så du er sikker på at du ikke pludseligt står inde i bageren.

Morgenmad er det vigtigste måltid, og derfor starter en god dag selvfølgelig med en portion morgenmad. Et godt nærrigt måltid om morgenen får din hjerne og din krop i gang, og herefter er du klar til at arbejde og bruge alt den sunde energi du fik i din morgenmad.

Dropper du morgenmaden alligevel, så mister du energi og din krop vil ikke kunne holde sig i gang fra morgen til aften. Dit blodsukker vil være lavt, fordi du ikke har spist, og det fremmer trangen til søde sager. Hvilken kan resultere i, at de ekstra kilo fra sommerferien bliver til flere kilo.

Mangler du generelt noget energi, så findes der mange sundere alternativer til et lille energi boost, som kan kvikke dig op i løbet af en stressende dag.

Et tomt køleskab fører til Fastfood

Din første arbejdsdag efter ferien er slut, og du trænger bare til at komme hjem. Køleskabet er tomt, men du orker ikke handle ind i dag. Det tomme køleskab, som skriger efter at blive fyldt op igen, giver lyst til hurtigt mad, altså fastfood, hvilket er okay engang imellem.

Usunde og nemme løsninger giver dårlig energi. Det er derfor en god idé, at forberede mad og handle ind til flere dage. Så er du sikker på, at der ikke skal ringes til Pizzeriaet igen, og få mere dårlig energi og samvittighed. Hvis du ikke har tid til at handle efter arbejde, så er det muligt at købe sine madvarer flere steder på nettet.

Der skal proteiner til, når kroppen skal arbejde og især efter ferien, har den brug for det. Sørg for, at lave en god madpakke, som du kan spise til frokost. En god salat eller andet der indeholder sundt mad med protein og masser af energi.

Planlæg det meste af din dag, så du har styr på tingene. Hovedet kan hurtigt blive fyldt op, og det er en stor hjælp for dig selv, at planlægge ugen. Hvornår skal du træne? Hvad skal der handles ind? Hvem gør hvad? Osv. Med planlægning får du automatisk mere overskud, fordi der er styr på tingene, og man kan nemmer overskue hverdagen.

Tag det med ro

Feriesæsonen er slut, og på skrivebordet er uendelig mange opgaver, der skal ordnes og laves. Giv dig tid til at lave de små overskuelige opgaver først, også arbejd dig opad. Det helt okay at være bagud med opgaverne, og du skal ikke blive længere. Du har haft ferie, og kroppen skal kunne følge med igen, så bare tag det med ro indtil du har fundet rytmen igen.

Kollegaerne har det ligesom dig. Byd stille og roligt hinanden velkomne tilbage fra ferie, og spørg ind til hinandens ferier. Det vigtigt, at i giver hinanden tid. I må endelig ikke stresse hinanden, så sørg for at tonen er afslappet de første dage.

Held og lykke.