Svævende planter er det nye – vil du være med på moden?

Denne artikel indeholder reklamelinks

saadan faar du svaevende planterDet er ikke længere nok, at investere i flotte dyre vaser og urtepotteskjulere, til sine planter i indretningen. Nok er det in med Royal Copenhagen, Kähler og Bjørn Wiinblad – men at stille disse i vindueskarmen eller på reoler i stuen er ikke ligefrem hipt.

Mange danskere, især kvinderne, går op i indretning og den tendens der er inden for indretningen netop nu. Derfor bliver der fulgt godt med, hvilket er nødvendigt, hvis man vil følge moden hele tiden. Det kan koste mange penge, at være med på moden, men de danske supermarkeder er også kommet med på trenden, og der kan købes mange fede boligindretnings nips, ting og møbler hos detailkæderne.

Der er dog endnu en grund til at følge godt med i, hvad der er på mode, når man taler om indretning og bolig tilbehør. Moden inden for dette skifter ofte, og er faktisk ligesom alt muligt andet mode – tøjmøde, hårmøde og forskellige stilarter.

I denne artikel sørger vi for, at du er up-to-date med, hvad der rører sig i indretningsverden samt gode råd til, hvordan din bolig bliver gjort klar til foråret.

Svævende planter

Det siges at tiden vender og fører os tilbage i tiden – det gælder ikke kun tøjmode og skønhedsidealer, men også indretningen. I dag bor rigtig mange danskere i topmoderne nybyggerier med hvidevægge og store rum – men selve møbleringen og farverne på vores malerier, tæpper og pyntegenstande skifter vi oftere og oftere.

Det er netop igen kommet frem, at planterne skal være svævende – hvordan får man sine planter til at skjule, og vil det ødelægge den øvrige del af indretningen, hvis man får svævende planter i boligen? Svævende planter giver et helt nyt indtryk af, hvordan din indretning ser ud og hænger sammen. Det er ganske nemt, og virkelig hjemligt og meget nordisk, at have udsyn til både jord og rødder, når planten hænger i en fin glasskjuler.

I butikkerne er de begyndt at sælge sådanne urtepotteskjulere igen, men du kan også selv binde snor rundt om din yndlings urtepotteskjuler og derved hænge den op i loftet. Der findes flere guides på nettet til netop dette formål.

Planter skaber liv

skab liv i stuen med planterDet ikke kun i loftet planterne kan svæve – der er mange muligheder, og knager, stiger og væggen er blot få af mange idéer. Knager i bolig indretningen er også kommet mere frem nu, og vi bruger dem ikke kun til overtøj eller tasker – nu skal planterne også hænges på knagerne, og det giver en fed dynamisk i hjemmet, når man tilføjer den farve lædersnor- eller rem der passer præcis til din øvrige indretning. Det er også muligt, at købe vægskjulere og krukker der kan hænge på stiger eller andre steder i boligen. Kun fantasien sætter grænser for, hvor der kan være plads til svævende planter.

Planter i boligen er nemlig rigtig hyggeligt. Det skaber liv, glæde og en god energi indendørs samt muligheden for, at få endnu flere flotte urtepotteskjulere af forskellige mærker og stilarter.

Det er generelt rigtig godt for din bolig, hvis du har planter indendørs. Planterne skaber en bedre luftfugtighed og derved et bedre indeklima. Det kan være svært, at holde et sundt og godt indeklima, men med flere planter og daglige udluftninger samt andre nødvendige tiltag vil din bolig have et sundt klima for dig og din familie.

Tips til en forårsklar bolig eller fritidshus

her er metoden mod skimmelsvampVinteren er ovre og foråret viser sig så småt. Det betyder også, at vi går en varmere tid i møde – huset skal have sin årlige forårsrengøring. Opdager du fugt eller andre skader grundet dårligt indeklima skal du få gjort noget ved skaden med det samme.

Det kan både ske i din almene bolig, men også i dit sommer- eller fritidshus, som sikkert har stået tomt og koldt hele vinteren. For at undgå fugt og skimmel i din bolig, kan du investere i en varmepumpe, som kan hjælpe med at holde en konstant temperatur, så der ikke opstår disse skader. Sådan en varmepumpe kan du få tilskud til, hvis du overholder de krav der er til tilskuddet. Fx skal man kunne spare optil 1000 kWh om året på varmeregning.

Ud over dette skal du blot sørge for, at boligen bliver luftet godt ud flere gange om ugen, og helst ikke tørre tøj indendørs. Der findes flere gode tiltag til et bedre indeklima, hvilket du kan læse mere om her på siden.