Synes du også, at farvetrends er en videnskab?

Denne artikel indeholder reklamelinks

farvetrends-er-en-videnskab-top

For os der elsker indretning og går meget op i mode og tendenser, vil vi meget gerne vide, hvad år 2016 har at byde på, så vi kan forberede os.

Udviklingen inden for indretning er stor, og de som går meget op i det, skifter ofte ud i farver og former. Sidste år blev den skandinaviske stil rigtig indført, og vi har taget den til os, fordi stilen er miljøbevidst og giver os muligheden for, at tage naturen med ind i hjemmet.

Det er en udvikling som forsætter i år 2016, dog dæmper brugen af naturen en smule af igen. De naturlige grønne farver bliver et hit. I forår- og sommerhalvåret vil gode materialer og naturens farver få meget indflydelse på indretningen, for at give hjemmet et positivt pift og et lækkert lys.

Den hotteste farve i 2016

farvetrends-er-en-videnskab1Det er ikke altid til at finde ud af, hvad farvetrendsen er – heldigvis findes der farve firmaer, som sætter sig meget ind i trends, og firmaet PANTONE har kåret Rose Quarz til årets farve 2016. Det er en farve der kommer til at præge årets indretning meget.

Farven er ikke bare valgt med lukkede øjne mellem en million andre farver. Rose Quarz er årets farve, fordi den går igen flere steder. Firmaet PANTONE har adgang til mange informationer, om hvordan moden bliver i fremtiden. Derved har de set at netop denne farve bliver brugt meget i de kommende tøjkollektioner, i boligtilbehør og ikke mindst i de mange trendmagasiner.

Vær den første

farvetrends-er-en-videnskab-2Det er altid fedt at være den første til at finde ud af, hvad den kommende trend er – også inden for indretning. Her kommer et par gode forspring på, hvad der bliver hot i løbet af året.

Der er rigtig mange ting man kan gøre, for at være med på moden. Fx er det meget nemt, at male både vægge, reoler og møbler. På den måde kan du male den farve der er ind, og male igen når der kommer en ny farve på mode. Her kommer nogle forslag til, hvad du kan ændre i din bolig og indretning, når farvetrenden skifter.

Lav din egen personlige reol af kasser du selv sammensætter – det bliver et stort hit. Det er super nemt at rokere rundt på, og du kan flette årets farve ind som du vil. Nips og kassernes farve kan du selv styre, og du vil blive den førende inden for mode trenden.

Udskift enkelte farven på en enkelt væg, og køb pyntegenstande i samme farve. Det giver en god rød tråd – er du kreativ og ønsker at spare penge, men stadig gerne vil være med på moden, kan du selv gå i gang med at male og sy, så hjemmet bliver ensartet.

Årets farve passer især godt sammen med den skandinaviske stil, som vi vil se mere til i år 2016. Den sarte rose farve er så smuk og skaber et naturligt look sammen med de lyse egetræs materialer og skind.

Den nye farvetrend vil du kunne se alle steder – i butikker, i blade, på nettet osv. fx har B&O lavet en radio i farven og der er blevet lavet glas, billeder og lamper som også passer ind i denne trend.

Fra 2015 til 2016

Farvetrenden skifter meget, men også indretningsobjekter og materialer skifter. De seneste halvårstid har kobber, naturen, pastelfarver og ikke mindst billeder og bogstaver været meget på mode. Det er en mode vi ser fortsætte ind i år 2016 – så du behøver ikke skifte hele hjemmet ud, for at være med på moden i det nye år.

Dog vil der som sagt komme ændringer på farvetrenden, hvor den nye rose quarz kommer ind i boligindretningen.

Men det er ikke kun boligen der bliver præget af den nye farve, som skrevet. Farvetrenden bliver lavet ud fra mange faktorer, hvor både tøj, sko, tasker, tegnefilm, boliginteriør og maling kommer til at lide under denne trend. Vi kan finde den nye farve over alt, og inden vi når at blive træt af den vil der være en ny farvetrend på vej. Glæd dig til sommertrenden, som du kan læse mere om, her på siden, senere på året.