Tænk hvis arbejdstid også var træningstid

Når man bruger op til 8 timer om dagen i en kontorstol foran et skrivebord, vil kroppen ofte få nogle følger. Det er nemlig vigtigt, at vi bevæger os hver dag, så vores muskler bliver aktiveret.

Det at være i bevægelse er nødvendigt for, at vi kan eksistere ordentligt. Faktisk kan motion på blot et begrænset niveau have en forebyggende effekt på hjertesygdomme, risikoen for blodpropper, forhøjet blodtryk og meget mere. Når vi er i bevægelse i løbet af en dag, kommer vores krop i balance, og det øger vores livskvalitet.

Der er altså mange gode grunde til at bevæge sig, men det kan være svært med et stillesiddende arbejde, børn der skal hentes, og mad der skal laves. Det kan derfor være en god idé at kombinere motion og bevægelse med sit arbejde, og det giver Gymba Board muligheden for.

Hvad er et Gymba Board?

Som nævnt ovenfor giver det såkaldte Gymba Board mennesker med stillesiddende jobs muligheden for alligevel at være i bevægelse i løbet af en arbejdsdag.

Boardet er nemlig udviklet til at kunne aktivere kroppen samt til at hjælpe os med at stå korrekt. Det minder lidt om et vippebræt, men Gymba Boardet er udviklet, så det efterligner vores naturlige gangbevægelser, og får os til at bruge benene mere, når vi står op. På den måde tvinger Gymba Boardet kroppen i bevægelse.

Brættet skal placeres på gulvet, og derefter skal man stille sig på det. Det kræver naturligvis et hæve- og sænkebord, da bordet skal kunne hæves, så det er naturligt at stå op og arbejde.

Når man stiller sig på brættet, indstiller det efter vedkommendes vægt, og afbalancerer posituren. På den måde bliver vægten fordelt på hele kroppen, og belaster ikke blot knæ eller hofter, som ofte sker, når man står forkert. Det betyder også, at alle muskler aktiveres. Det kan være hårdt at stå op en hel arbejdsdag – særligt hvis man ikke er vant til det. Derfor kan det være en fordel at starte ud med et par timer dagligt og derefter stille og roligt skrue op for antallet af timer. Det bør dog ikke overstige mere end halvdelen af arbejdsdagen.

Fordele ved et Gymba Board

Efter at have benyttet Gymba Board over en periode, oplever mange, at smerter i ryg og skuldre forsvinder, samt at den generelle form forbedres.

Vi ved alle, at det er vigtigt, at vi bevæger os, og med Gymba Boardet har vi mulighed for også at gøre det i arbejdstiden. Det er dog ikke det eneste formål ved brættet.

Der findes nemlig en lang række fordele ved brug af et Gymba Board:

  • Lindring af symptomer gennem bevægelse
  • Stimulering af cirkulation
  • Øgning af reaktionstid
  • Færre arbejdsrelaterede sygdomme
  • Arbejdsmiljøet forbedres
  • Øgning af koncentration
  • Forbedring af positur og balance

Ovenstående fordele kombineres altså, når man bruger brættet, og er alt sammen med til at øge livskvaliteten. Både den daglige aktivitet af musklerne, den forbedrede koncentration og det gode arbejdsmiljø er alt sammen med til at få vores krop i balance, og det smitter af på humøret.

Ofte er det nok blot at føle, at man gør en aktiv indsats for at blive sundere. Følelsen af at gøre noget aktivt smitter nemlig af på humøret, og giver os overskud i en ellers hektisk hverdag.

Et Gymba Board på arbejdspladsen gør det altså muligt at få motion og være i bevægelse på trods af et stillesiddende arbejde og en travl hverdag med mange praktiske gøremål.