Ting i hjemmet der gør dig træt

Denne artikel indeholder reklamelinks

Hjemmet er et sted vi samles, kan slappe af og nyde hinanden. Det er en tryghedsfaktor, som spiller en stor rolle for mange danskere. Indretning betyder meget for om vi elsker vort hjem. Men tænker vi nogensinde over, om ting i hjemmet gør os trætte?

Vi lever i en tid, hvor alting skal gå stærk. Vi er på hele tiden, og skal være med til alt. Stress er blevet udbredt, og er faktisk ret normalt i dag, netop fordi kalenderen bliver fuldt booket hver uge.

Den travle hverdag gør også, at tingene i hjemmet bliver tilsidesat, og der bliver gjort mindre ud af det. Derfor ser man ikke de ting, der fylder hovedet op, og gør en træt. Det er super ærgerligt, for den manglende energi kunne vi sagtens bruge, især når vi er så travle som vi endnu engang er.

Kender du det:

Kender du det, hvor du kommer hjem efter en lang arbejdsdag, og du ved at du ikke kan slappe af, for der skal mad på bordet, ordnes vasketøj og smøres madpakker. Energien er allerede i bund, men man er nødt til at finde energien.

Det er her hjemmet kan spille en rolle. For er der ikke nogen god energi i dit hjem, så er det endnu mere klart, at du ikke ligefrem bliver mere frisk af at komme hjem efter en lang dag.

Derfor bør du overveje nogle af de kommende ting, vi drøfter i denne artikel. Kan det muligvis spille en rolle, at der er rodet eller at lugten i dit hjem er tung?

Oplevelser,-Ting-i-hjemmet-der-gør-dig-træt--intext_1Rod, rod og mere rod

Den travle hverdag gør, at der ikke meget tid til at ordnet hjemmet. Måske vil du gerne have et hjem uden rod, men der kommer altså automatisk rod, når man bor flere eller bare ikke har tid eller lyst til at rydde op. Det kræver energi at rydde op, men det tærer mere på energien. Hvorfor? Fordi du hele tiden bliver opmærksom på, at der rod i dit hjem, især synlig rod. Det forstyrre højst sandsynligt din hjerne, og kan give stress. Derfor udmatter rodet dig meget mere, end selve oprydningen.

Et rodet hjem er også tegn på, at du simpelthen har mistet kontrollen. Det bliver hurtigt umuligt, at finde de ting man skal bruge, også bruger man igen for meget energi over at være irriteret over rodet, og det ender med, at man køber noget nyt, fordi det man ledte efter var væk. Det giver mere rod, og mindre kontrol.

Har du indset, at dit hjem roder for meget, og at det faktisk er årsagen til, at du ikke vil have gæster og helst ikke vil være hjemme, så gør noget ved det. Planlæg en weekend og spørg en god veninde eller familien, om de ikke vil hjælpe, så i kan få styr på hjemmet igen. Tag kontrollen!

Dufter det, eller?

Hvert hjem har sin egen duft. Det er tydeligt at lugte, om huset er rent og pænt eller det modsatte rodet og beskidt. Duften er helt særlig, men betyder også meget for vores energiniveau og vores trivsel i hjemmet.

Rengøringsmidler dufter dejligt. Du kender sikkert klassikeren, lavendel. Duften af lavendel er dejlig, men den gør dig sammentidlig afslappet. Det sikkert ikke noget du har tænkt over, men prøv en anden duft.

Lavendel er god lige inden du skal i seng, men resten af dagen skal huset dufte af friskhed. Citrus eller mint. Er det ikke nogle dufter du kan lide, så prøv med en masse udluftning og nogle andre friske dufte.

Hvilke farver har du valgt?

Farver har også stor betydning for os. Man skal tænke meget mere over, hvilke farver man skal vælge at male på væggene, inden man gør det. For farver kan faktisk gøre hovedet træt. Især farven blå. Den får hjertet til at slå langsommere, sænker dit blodtyk og kan dermed gøre dig træt. Blå er en alletiders farve at bruge i soveværelset, men i resten af huset er blå altså ikke god.

Gardiner eller naturlig lys?

Gardiner er en del af hjemmet og det er klart, at mørklægningsgardiner giver en meget bedre nattesøvn. Men hvad betyder gardinerne egentlig for dig i løbet af dagen?

Der er lavet studier på, at de som får meget naturlig lys igennem dagen sover længere og dybere i løbet af natten. Derfor giver det naturlige lys altså en bedre nattesøvn, og kan dermed gøre dig frisk og frejdig til dagen efter.

Elsker du kaffe?

Kaffe er for mange en god start på dagen. Du er nødt til, at drikke en kop kaffe før du rigtig kan komme i gang med dagen. Morgenkaffe. Den indeholder koffein, som virker opfriskende. Dog kan for mange kopper kaffe have modsat effekt. Effekten går over i løbet af dagen, også bliver man træt.

Barskab i stuen?

Mange, især mænd synes det er fedt med et barskab. Det kan det også være, når vennerne er på besøg eller lørdag aften.

I skal have noget lækkert til aftensmad, også selvom det bare er en tirsdag. Hvad hører der til en god engelsk bøf eller lignende? Det gør et godt glas rødvin.

Hvordan er det nu med alkohol? Jo, det gør dig træt. Perfekt når man alligevel skal tidligt i seng. Faktisk viser det sig, at alkohol gør din søvn mere urolig. Du har sikkert prøvet det efter en god bytur, hvor du er helt vildt træt dagen der på. Alkohol er ikke godt for din søvn!