Tips til en hyggekrog, som passer til din indretning:

her er svaret paa en dejlig hyggekrogDer er mange forskellige måder at gå op i indretning på. Nogle vil være med på den nuværende mode, og skifter derfor jævnligt ud i deres interiør, farver og nips. Mens andre følger den indretningsmode de bedst selv kan lide. Der findes også mennesker, der er helt ligeglade med indretning og mode, de bor som de har lyst til, og køber kun de ting de selv kan lide. Mennesker er forskellige, og det ses også i indretningen. Det er rart, at se forskelligheder – og med dem kan vi sammen inspirere hindanden. Det er også på denne måde de nye modetendenser opstår, så vi kan takke os selv og hinanden for, at vi alle er forskellige og derved ikke ser ens på tingene. Hvis der er noget vi er gode til i Danmark, så er det at hygge os. Det er ovenikøbet et ord vi selv har opfundet, og vi bruger det flittigt. Hygge er ofte en del af vores indretning, og i denne artikel kommer vi med gode tips til, hvordan du integrerer en god hyggekrog, så den passer med den øvrige del af indretningen i dit hjem.

Hygge som en del af indretningen

Overordnet er indretning den måde hvorpå man sammensætter alle de små og store elementer i boligen. Disse elementer er farver, nips, møbler, lamper og belysning. Det er forskelligt hvad vi synes der er vigtigst i indretningen, især fordi helheden skaber hyggen eller tidens tendenser. De fleste boliger er firkantede, og derved kommer der ofte et hjørne eller to, der ikke bliver brugt til noget særligt. Her er det oplagt at lave en hyggekrog. En hyggekrog du, din familie eller børn kan bruge. Det kan være alt lige fra ”ikke teknologisk hyggehjørne” til ”her ser vi film-hjørnet”. Der er mange muligheder, men først skal du finde frem til, hvilken slags hygge du søger i din indretning, og dernæst komme frem til, hvad der passer godt ind i hyggehjørnet samt resten af boligens stil. I hyggehjørnet skal der være plads til lige netop det formål du vil benytte hjørnet til. Det er ofte her man drikker en kop kaffe, læser en spændende bog eller tager sig en middagslur. Man behøver ikke være meget opfindsom for, at gøre det hyggeligt – en madras, et tæppe eller en fin lænestol kan hurtigt gøre hjørnet indbydende og hyggeligt. Dertil skal der pyntes med små nips ting. Gerne noget du forbinder med hygge, eller nips der giver dig ro og fylder hjørnet med fred. Det er ret simpelt, men kan alligevel gå hen og blive en smule kompliceret – især hvis man ingen idéer har. Herunder kommer vores tips til, at gøre hyggehjørnet til dit ultimative afslapnings- og hyggested.
  1. Forestil dig, eller stil dig selv nogle spørgsmål omkring dit kommende hyggehjørne.
  2. Gå efter grundessen først. Fx lænestolen eller madrassen og puderne.
  3. Husk at vælge nips, bøger og andre hyggeelementer, som passer til den øvrige del af indretningen, men som også skaber den hygge du søger ved dit hyggehjørne. Undervurder ikke brugen af nips. De gør virkelig meget ved indretningen – men vælg ikke disse før du har nogenlunde styr på den øvrige del af hjørnet.
  4. Brug flere forsøg, så du får prøvet flere indretningsmuligheder – og husk belysningen.

Belysningen i hyggekrogen

I indretningen betyder belysningen mere end vi aner. Det er ikke blot lampens udseende vi taler om her, også pærens lys har meget at sige. Lamperne skal selvfølgelig passe ind i din indretning, men også valget mellem de mange pærer er vigtige. For hvilken pærer skal man egentlig gå efter? Det er ikke nemt at finde frem til den rette løsning, og ofte bliver man nødt til at sætte sig en smule ind i, hvad pærerne hver især kan give dig. I vores boliger har vi brug for kunstigt lys, men der er mange former for lys, og man bør vurdere hvordan rummet bruges – hvad bruges lyset til i de forskellige rum. Herefter kan man gå ud og købe pærer, som opfylder de krav man har til rummets belysning. I hyggekrogen er der også forskellige krav til lyset alt efter, hvad formålet med hyggekrogen er. Der findes et hav af muligheder til lampen i dit hyggerum, og er du i tvivl om, hvordan du vælger den rette pære til din lampe, så læs med.