Tøjmode: Tilbage i tiden, igen

Denne artikel indeholder reklamelinks

modeDu har sikkert set billeder fra 70’erne. Det var dengang dine forældre var unge og gik i det smarteste tøj der kunne købes. Den flippede stil er tilbage, nu 40 år senere. Dog er det ikke kun 70’ernes mode der kommer på hylderne igen, også 90’ernes mode træder til. De to stile bliver blandet med en ordentlig omgang brunlige nuancer, som passer fint til naturen i efteråret.

Slim Fit busker og T-shirts er yt

Moden ændres hele tiden. Er du med på moden? Det kræver udskiftninger i klædeskabet flere gange om året. Nu er efterårs kollektionerne snart på gaden, og det betyder at garderoben igen skal skiftes ud. Du har muligvis flere par slim Fit busker eller T-shirts i dit tøjskab, men denne tid er forbi. Nu skal tøjet sidde løst og også gerne være lidt for stort.

I 90’erne gjorde det ikke noget, at have et par bukser inden under en nederdel også en lang trøje udover igen. Det var mode dengang, og den mode ser vi igen til efteråret. Stilen kombineres dog denne gang af 70’er stilen med vide i bukserne, og herre/tailoring stilen giver nutidens mode-elskere et helt nyt look.

Mode med mere jordforbindelse

Den skiftende mode kan blive omkostningsfuld, og mange af os kvinder laver vores egen stil, som er kombinationer af forskellige stilarter. På den måde kan vi benytte garderoben hele året rundt, uden for mange udskiftninger. Idet moden er blevet sådan, ønsker man nu at få moden ned på jorden, skabe jordforbindelse, for moden skal være mere håndgribelig, brugbar og forståelig.
Denne trend er uafhængig af andre trends, og den kommer nu, fordi vi vil se mere på basisgarderoben. Det nyeste tøj bliver oftest brugt til den næste mode træder ind. Det er ovre, for nu skal bruge tøjet hele året rundt. Det moden og det kaldes ”Seasonless”.

Flade sko og hurtigt håropsætning

Nutidens mode har vist os, at flade sko også kan være moderne. Igennem året har vi set flere og flere flade sko, også på den røde løber. Det viser, at den moderne kvinde også kan gå sikkert på benene selvom hun skal bære en flot kjole i byen. Moden fortsætter, og passer perfekt til efterårs stilen som er på vej.

Det handler ikke kun om tøj og sko, når man snakker mode. Også håret har en stor betydning, for om du følger moden. Sidste år var det pjusket og u perfekte håropsætninger, der var in. Denne trend fortsætter, og den dårlige hår dag betyder ikke alverden længere. Man må gerne have midterskilning igen, og håret må vises uberørt af alle mulige produkter, og der er ingen grund til at bruge flere timer foran spejlet.

Frisørerne kan ånde lettet op, eller kan de? Denne har trend betyder, at frisører ikke skal bruge deres evner til at lave sværere frisurer på deres kunder. Der er ikke mindre arbejde til dem, men nemmere arbejde, som ikke kræver alverden. Der kan heldigvis stadig blive brug for en dygtigt frisør til klippe og lave flotte håropsætninger.