Træning og kost – Er det en del af din nye livsstil?

Træning-og-ny-livsstil-top

En sund livsstil kommer ikke af sig selv. Efter årsskiftet er der mange, der vælger at prøve den slanke- eller sunde linje og træningen af. Men nu er januar snart ovre, og du er måske godt i gang med din nye livsstil – hvordan går det?

Det ses ofte, at nytårsforsæt omkring sundhed, træning og livsstilsændringer ikke holder længe, og man har tendens til at falde tilbage til de gamle 2015 vaner.

Heldigvis er der også mange, der tager kampen op og fortsætter – er du en af dem der ikke giver op? Din nye livsstil giver dig udfordringer, men den giver dig også en masse fordele og et langt sundere og længere liv.

I denne artikel vil vi minde dig om, hvad det er der er vigtigt igennem din livsstilændring. Det er både for dig, der er tæt på at give op, men også for dig, der har styr på dit nye liv. Vi lægger vægt på de gode nye vaner, og hvordan du fortsat kommer godt gennem ugen med mere overskud og energi.

En ny livsstil

Træning-og-ny-livsstil-2Livsstilændringen er klart at foretrække, når man ønsker at tabe sig og blive mere sund. Slankekurer er stadig meget brugt, men det ses ofte at man falder tilbage til de gamle vaner. Dermed ikke sagt, at slankekure er dårlige. De kan sagtens bruges til, at få skubbet gang i vægten og give motivation til at få en sundere livsstil.

Har du ændret på din livsstil? De som kommer længst med deres nytårsforsæt, er de som virkelig gør alt for at få en anden livsstil. Det gælder både mad og motion. Livsstilsændringer giver dig mere energi og et større overskud. Der er flere ting, der skal planlægges – mad i løbet af dagen, aftensmad og motion.

Det kræver ikke meget, det gælder blot om at sætter sig ind i tingene og gøre dem til vaner. Bevægelse, groft mad, vand, små måltider, mindre stivelse og hygge i weekenden er måden man kommer frem til målet på.

Det er meget vigtigt, at man ikke gør noget forbudt for sig selv. Det er okay at spise slik og usundt i weekenderne, når bare man gør det med måde. Husk på, at du kun lever en gang, og livet skal også være sjovt og godt.

Motion, bevægelse og muskelopbygning

Træning-og-ny-livsstil-1Motion og bevægelse er vigtigt. Når mange hører ordet bevægelse, bliver de trætte i hovedet og det er nemt at finde undskyldninger. Det er dog vigtigt at pointere, at motion er hvad man gør det til, og har du en travl hverdag handler det om at planlægge.

Der er mange muligheder, og det behøver ikke være noget vildt. Find ud hvordan din kondition er, og tag det stille og roligt til at starte med.

De fleste er ude efter en slank krop, men motionen skal også hjælpe dig med at opbygge muskler, også selvom du ikke vil være bodybuilder. Musklerne er med til at øge din forbrænding. Jo større muskelmasse, jo større forbrænding.

En person med en stor muskelmasse kan vil have en ligeså stor forbrænding ved at lave næsten ingeting, hvor en med en lille muskelmasse skal dyrke meget motion, for at opnå samme forbrænding. Forskelen er stor, og derfor er muskelopbygning vigtigt.

Grove madvarer og mindre stivelse

Træning-og-ny-livsstil-3Du skal huske at pleje alle dine depoter i kroppen. Din krop har brug for kulhydrater og fedt, men husk altid at spise med måde. Stivelse er især en synder – sørg igen for at spise med måde, og gå gerne over til grovere varianter af pasta, brød, ris og kartofler.

Grove madvarer såsom Broccoli og grovbrød, er meget sundere for dig end det hvide brød, plus det stiller din sult i længere tid af gangen, i forhold til det hvide brød, hvor du spiser mere end du egentlig har brug for.

Dertil er det en god vane at tænke mere når du tygger. Mange mennesker spiser deres mad så hurtigt, fordi de enten er sultne og eller har haft en stresset dag. Dette gør, at du spiser mere end du egentlig har brug for, og derved vil du bagefter få ondt i maven. Tyg din mad langsomt, så du kan nå at fordøje din mad, også du kan mærke hvornår du er mæt.

Flere små måltider og en masse vand

Træning-og-ny-livsstil-4Mange tror at når man skal tabe sig og i form, skal man spise meget lidt, det er ikke korrekt. Tværtimod skal du til at spise oftere, forskellen er bare, mindre portioner og sundere mad.

Det handler om, at dit stofskifte i kroppen, skal holdes i gang hele tiden. Hvis ikke du sørger for at din krop får nok mad og dermed bliver sultet, vil den begynde og tage af dine energidepoter, og det vil påvirke dig både fysisk og psykisk.

Du skal helst spise omkring 6-7 måltider om dagen og ingenting efter kl. 19. Under de 6-7 måltider vurder du hver dag hvad din krop har brug for, men du må ikke primært kun gå efter grønt. Din krop har brug for fedt depoter for at overleve, ellers begynder den at tære af de sunde depoter, såsom musklerne.

Du skal dagligt indtage 1,5 l vand, op til 2 l hvis du dyrker motion. For meget vand kan påvirke din krop skidt, men ligeså kan for lidt vand.                                                     Hvis du tager 1 stort glas vand ca. 15 min inden du skal spise, vil din sult ikke være så voldsom og derved vil du ikke spise mere end hvad din krop kan holde til.

Vandet hjælper dig både med at bibeholde din træning, fastholde en god energi og giver dig en sundere og renere hud.