Undersøgelse afslører hemmeligheden om kvinders tankegang om biler

Denne artikel indeholder reklamelinks

Der findes mange myter omkring kvinder og biler, men en undersøgelse afslører, hvordan kvinder tænker i taktiske baner, når de skal investere i en bil.

Vi ved, hvordan vi kvinder køber modetøj. Vi ser det vil have, og så køber vi det. Generelt siges det, at vi kvinder ønsker en sikker bil. Det gælder for alle slags kvinder. Men hvad siger denne undersøgelse egentlig om de forskellige klassificerede kvinder efter om de er lavtlønnede eller vellønnede, når de skal købe bil? Det kan du læse mere om i denne artikel.

Undersøgelsen er foretaget af Zapera for Nissan i 2008 og giver nogle interessante bud på kvinders investering i biler. Det er værd at tænker over, hvordan du selv handler og hvad du selv tænker på, når du skal købe bil. Kan du nikke genkendende til denne undersøgelses resultater?

De lavtlønnede kvinder tænker miljøbevidst

Undersøgelsen afslører, hvordan kvinder med en lav husstandsindkomst tænker på, om bilen er miljørigtig. Det er altså vigtigt for kvinder under denne kategori, at bilen ikke forurener i miljøet. Om det har noget at gøre med, at kvinder med en lav indkomst generelt tænker mere over miljøet, afslører undersøgelsen ikke. Men det er bestemt interessante resultater.

De højtlønnede kvinder tænker på økonomien

Når man kigger på undersøgelsens resultater med henblik på de højtlønnede kvinder, så er der en slående lighed i, at de højtlønnede kvinder generelt tænker på, hvilken bil der kører billigt. Det er en af hovedkonklusionerne ved denne undersøgelse, som blev foretaget af Nissan. I undersøgelsen var omkring 1.000 danske kvindelige billister deltagende. I gruppen af kvinderne med en husstandsindkomst på omkring 199.000 kr. eller derunder mener omkring 46 %, at miljøvenligheden er et af de vigtigste forhold ved en bil, mens det kun er omkring 20 % i gruppen af kvinder med en husstandsindkomst på 800.000 kr. eller derover, som mener det samme. Til gengæld er det omkring 52 % af de danske kvinder med en høj hustandsindkomst, som mener, at kørselsøkonomien er et afgørende forhold.

Sikkerheden i bilerne

Både kvinder med en høj indkomst og de lavtlønnede kvinder er enige om, hvordan sikkerheden bør være i den ny-investerede bil. Sikkerheden bør være i top og det er det vigtigste, når der skal vælges ny bil.

Denne analyse viser tydelige tegn på, at vi befinder os i en tid, hvor miljøet er vigtigt for os alle sammen uanset, hvad pengepungen indeholder. Det står meget tydeligt på vores dagsorden, at vi skal værne om vores miljø og den natur vi lever i. Det vigtigste er sikkerheden, siger hele 69 % af kvinderne, der har deltaget i denne undersøgelse.

Individualitet og miljøbevidsthed er to vigtige punkter en bil skal indeholde

Analysen af denne undersøgelse viser også, at det ikke kun er en vigtighed, om bilen er miljørigtig. Den skal signalere miljøbevidsthed men også udstråle individualitet.  Det handler meget om taktik, når en kvinde skal investere i en ny bil.

Seks gange så mange lavtlønnede som højtlønnede angiver, at det er vigtigt, at bilen signalerer miljøbevidsthed. I alt angiver 74 % af de lavtlønnede kvinder, at det er relativt vigtigt, eller mere vigtigt, at bilen signalerer miljøbevidsthed. Kvinderne går dog ikke kun op i miljøet, for 4 ud af 10 kvinder har angivet, at det har stor betydning, at bilen ligeledes udstråler individualitet og dette gælder både hos de lavtlønnede, som hos de højtlønnede kvinder