Undgå stinkdyret i dine sneakers

Sommervarmen tiltrækker de bare tæer, men det betyder måske for de fleste mennesker, at de lader strømperne ligge hjemme i kommodeskuffen – hvad har det af betydning for dine nye sneakers?

Vi kender det nok alle sammen – de stinkende sneakers, som smitter den sure lugt af på dine rene fødder eller nye strømper. Der er ikke noget, der er mere irriterende end stinkende sko. Men hvilke råd og tips bør du lytte til, når det handler om, at forsøge at holde denne ildelugtende stank væk?

Rengør skoenes smukke ydre

Når man taler om beskidte sko, giver det selvfølgelig sig selv, at man bør holde dem rene, ligesom du selv går i bad hver dag. Men det er dog de færreste, der gør sig nytte af dette tips. Netop nu er det højest moderne med helt vide sko, de skal helst skinne og se så nye ud som muligt. Dette gælder både hos drenge og piger. Det er derfor en rigtig god idé, at forsøge at rengøre skoene efter brug, når de trænger til det. Det betyder ikke, at du skal vaske dem hver dag, men forsøge at holde dem rene så hvidt muligt.

Det eneste du behøver til dette, er en klud og noget rent vand. Det skal faktisk ikke mere til, for at man kan opretholde et par hvide sko, blot man huske, at vaske skoene mens snavset stadig er nyt. Dette tips kan du anvende på alle slags sko undtagen ruskind sko. Her bør du anvende specielle produkter og en helt speciel ruskind børste, for at få hårene børstet op igen.

For at komme helt ind i alle sprækker og kanter har en mand ved navn Jason Marrk opfundet et vidundermiddel, som er en skoshampoo, der fjerner alt skidtet fra skoene. Denne shampoo kan også bruges, til det snavs, som sidder alt for godt fast til at komme af med rent vand. Shampooen virker på den måde, at den skummer op og lægger sig ind i alle hjørner og kanter. Det er et must til sko elskere, som gerne vil holde deres sko helt rene.

Hold dig væk sure tæer

Mange mennesker benytter sig af, at smide strømperne, når sommervarmen trænger sig på. Det er en virkelig dårlig idé, hvis man ikke ønsker den ildelugtende stank fra skoene. Når varmen blander sig med materialet, opstår den forfærdelige lugt og det er denne irritation vi helst vil komme udenom. Når lugten først har fundet vej, så er den nærmest umulig at komme af med igen.

Der findes produkter som skodeodoranter, som midlertidigt vil kunne fjerne lugten. Men skodeodoranten vil aldrig kunne fjerne lugten fuldstændigt, den vil kun kunne bekæmpe dem i en begrænset periode. I stedet for bør man finde andre alternativer, i stedet for at gå med bare tæer i skoene og dem findes der flere af.

Alternativer til bare tæer

Bare tæer i sko er absolut et ”no go” fortæller eksperterne. I stedet bør man finde et alternativ som eksempelvis ankelstrømpen, som i dag er populært hos både kvinder og mænd, drenge og piger. Der findes også et andet alternativ, som omtales som ”den usynlige strømpe”, den er lille, som ankelstrømpen og gennemsigtig, den er dog mest populær hos kvinderne.

Et helt tredje alternativ, som er yderst moderne i dag, er at gå den direkte modsatte vej. Det er nemlig på mode med strømper, der går helt op til skinnebenet og fremhæver skoen ved at lægge fokus netop dér. Det er den almindelige tennissok, som er kommet på mode igen. Den ses ofte hos unge mænd med trendy sneakers.