Undgå sygdom med et godt immunforsvar

Undgå sygdom med et godt immunforsvarI disse måneder er der meget sygdom i luften. Temperaturerne bliver koldere, og vi har travlt, og det smitter af på vores immunforsvar. Immunforsvaret er det vores krop bruger som forsvar mod bakterier, virus og sygdomme, så vi holder os raske, og har energi.

Hvis man ofte har snue, eller føler sig syg, kan det være fordi, at man har et svagt immunforsvar. Der findes en lang række forskellige ting, der kan være årsag til et svækket immunforsvar, og som kan gøre, at man ikke har meget at stå imod med, hvis der først er sygdom i luften. Nogle forstærker sit immunforsvar gennem motion og kost, mens andre tager kosttilskud fra blandt andet LongoVital. Det er nemlig muligt at få kosttilskud, der indeholder vitaminer, som kan bidrage til at opretholde et godt og stærkt immunforsvar.

1.      Slap af i hverdagene

En af de mest almindelige grunde til, at immunforsvaret bliver svækket er stress. Stress er ikke godt for noget, og heller ikke for vores immunforsvar. Hvis vi har en travl hverdag, hvor der ikke er meget tid til afslapning, kan vi hurtigt komme til at føle os stressede. Når vi mennesker bliver stresset udskiller vores binyre et hormon, der hedder kortisol. Hvis kortisol bliver udskældt i for store mængder kan det have en negativ effekt på immunforsvaret. For at have et solidt immunforsvar skal man have sine tanker under kontrol, og samtidig skal de negative tanker erstattes med positive tanker.

Derudover er søvn en vigtig del af immunforsvaret. Når vi er i dyb søvn, bliver kroppen genopladet, og immunforsvaret bliver forstærket. Hvis man er for stresset i hverdagen, kan det ofte være besværligt at falde i søvn, fordi tankerne og alt det man skal nå kører rundt i hovedet.

2.      Spis sundt eller spis LongoVital

Sundhed i form af kost og motion er med tiden blevet en slags trend, men det er altså ikke kun vægttab der er det positive ved en sund livsstil. Hvis man spiser sund, og dyrker motion, kommer kroppen i balance. Man er ofte mere glad, og har mere overskud og energi i hverdagen. Når man er i balance, bliver immunforsvaret forstærkes, og det er netop derfor, at sundhed har meget at sige, hvis man ønsker et godt og solidt immunforsvar.

Økologisk frugt, æg, fisk og kød er blot nogle af en lang række fødevarer, som er med til at forstærke immunforsvaret. Mange oplever dog, at de ikke får indtaget den anbefalede mængde at fødevarer som disse. Derfor supplerer flere og flere danskere deres daglige måltider med kosttilskud.

Kosttilskud fra LongoVital indeholder jern, urter og vitaminer, der alle sammen er med til at forstærke vores immunforsvar. Hvis man ved med sig selv, at man ikke får indtaget de rette vitaminer i sin daglige kost, kan kosttilskud fra for eksempel LongoVital fungere som et rigtig godt supplement.

3.      Hygiejne

Som tidligere nævnt beskytter vores immunforsvar os mod bakterier. Hvis vores immunforsvar er svækket, vil vi have større tendens til at tage imod de bakterier, der kan føre til sygdomme. Det er netop derfor, at god hygiejne også er et meget centralt aspekt i kampen for at undgå sygdomme.

Det er derfor vigtigt, at man vasker hænder efter toiletbesøg, og før man skal spise, så bakterierne ikke overføres til den mad, man putter i munden. Når man har en god personlig hygiejne reducerer man risikoen for at optage bakterierne og blive syg – særligt hvis immunforsvaret i forvejen er svækket.