Vær kritisk og tjek hotelværelset for kryb

Skolernes lange sommerferie er allerede begyndt, det betyder for mange af os danskere, en tur sydpå, hvor vi tjekker ind på et ukendt hotelværelse. Her bør vi danskere være mere kritiske end nogensinde før.

Mange af os danskere rejser sydpå, når ferien endelig dukker op. Hvis ikke man sørger for, at være særlig kritisk med valg af hotelværelse kan denne ferie i værste tilfælde ende som et mareridt, som vi måske endda kommer til at tage med hjem i egen bolig.

Ubudne gæster med hjem

Det store mareridt, som de fleste danskere frygter, er væggelusene, som er særligt på fremmarch om sommeren. Når danskerne rejser på sydlandsk rejse, har de ofte kun en tanke i hovedet og det er at slappe af. Derved glemmer man ofte at pakke kritikken med i kufferten og kan komme ud for meget uhyggelige oplevelser på rejsen.

Væggelusene elsker varme, ligesom vi selv gør, jo varmere det er, jo længere lever de. Disse kryb finder man ofte sydpå og de har så at sige specialiseret sig i turister. Ofte sker dette ved en stor fejltagelse, da de fleste turister ofte placerer deres kufferter under sengen, hvor det er let tilgængeligt for disse kryb at kravle ned og putte sig. Derfor bør man som turist være særlig opmærksom på, hvor man gemmer sine kufferter, men først og fremmest hotelværelsets tilstand inden man tjekker ind.

Det er ikke altid nemt at tjekke hotelværelset ud, hvis det drejer sig om et hotel sydpå. Men der findes flere hjemmesider, som gør det muligt for turister, at være særlig forberedte.

Hjælp til selvhjælp inden skaden sker

Hvis man som dansker ønsker at være godt forberedt er der flere hjemmesider, som man bør udforske, inden man booker hotelværelse. Der findes en effektiv hjemmeside, som hedder tripadvisor.dk, hvor du som turist kan gå ind og læse anmeldelser af diverse rejsemål. Her er det ligeledes muligt, at tjekke anmeldelser på diverse hotelværelser. På den måde er det muligt, at vælge til og fra af hotelværelser og du kan på den måde undgå de værste mareridt.

Det anbefales ligeledes, at du som turist selv går ind og giver din anmeldelse af nyligt besøgt rejsemål og hotel. På den måde hjælper du også andre turister på deres fremtidige rejser.

Når skaden og det forfærdelige mareridt er startet

Hvis du som turist har mistanke om, at du allerede har sovet et sted, hvor der har været væggelus og dit mareridt muligvis er startet, så er der flere ting du bør gøre.

For det første er det vigtigt at skaffe sig af med de væmmelige kryb igen efter hjemkomsten. Det bør du gøre, ved at vaske alt dit tøj og andre genstande, som du har haft med på rejsen. Afhængigt af hvor lang tid efter rejsen du opdager skaden, bør du gå andre ejendele igennem, også ejendele du ikke har haft med på turen. Her kunne der eksempelvis være tale om din seng og andet tøj i dit klædeskab.

Du kan også vælge at fryse tingene ned over et par døgn. Denne frost vil disse kryb ikke kunne overleve og de vil derfor automatisk dø. Kufferter og tasker bør du sprøjte med insektmiddel mod insekter og andre kryb.

Hvis skaden er rigtig alvorlig, bør du søge hjælp hos en skadedyrsbekæmper, som vil kunne give en god hånd med på vejen. Væggelus er særligt svære at komme af med igen, når de først har fundet sig godt til rette i dit hjem.

Når du endelig er kommet af med disse kryb, så bør du logge ind på alle de hjemmesider, som du kan finde, for at anmelde hotellet, så du på den måde kan advare andre turister om samme situation. Tænk hvis det var dig, som havde sluppet for dette mareridt.