Vær påpasselig med motion i starten, men ikke al smerte er dårligt

Start med let traening

Hvis man ikke er vant til at være aktiv og motionere, skal man være lidt påpasselig, når man begynder. Vores kroppe er fantastiske og kan vænne sig til mange ting, men lige præcis det med at vænne sig til nye ting, skal man ikke tage alt for let på.

Når man er i opstartsfasen af sit motionsprojekt, kan man komme til at belaste sin krop på en måde, som den ikke er vant til, og det kan godt give smerter. Helt typisk vil det være i knæet eller fødderne, hvis man begynder at løbe eller gå ture.

Man skal være opmærksom på de signaler, vores kroppe sender, men man skal også være opmærksom på, hvorfor noget gør ondt.

Hvis man får ondt i længere tid af den motion, man begynder på, eller man får mere og mere ondt, skal man stoppe. Så er der muligvis noget i vejen, som man skal kigge på. Men hvis smerterne ikke bliver større og forsvinder hurtigt, er det sandsynligvis bare fordi, man ikke er vant til den belastning, man udsætter kroppen for.

Motion og træning er smerten værd!

I så godt som alle tilfælde, vil smerten ved opstarten være værd at kæmpe sig igennem. Der er talrige fordele ved at røre sig og motionere og træne. De fordele vil næsten altid være besværet og ubehaget ved motionen værd, som man kan opleve i starten.

Det skulle nemlig gerne gå relativt hurtigt med smerterne efter træning. Når muskler og led bliver mere vant til at træne, bliver de heller ikke så ømme, selvom de sagtens kan være trætte.

Hvis man alligevel synes, det er svært at komme over den første pukkel, kan man kigge på apoteket efter hjælpemidler. Man kan finde et apotek online, hvis man ikke vil fare hele byen rundt efter det, man skal bruge.

På dit foretrukne online apotek kan du finde sådan noget som smertestillende gel eller knæbind, hvis du eksempelvis vil begynde at løbe. Husk på, at nogle smerter kan betyde, at noget er i vejen, men hvis du er sikker på, det er fordi, det er uvant for dig at løbe, kan du få noget mod smerterne på et apotek online eller fysisk.

Start med et fornuftigt program

Traening i flere steps

Hvis man ikke er vant til motion, kan det være en for del, at man starter blødt ud. Selvom motivationen måske er allerhøjest i de første dage, skal man nogle gange slå koldt vand i blodet.

Man kan få hjælp til eksempelvis at komme i gang med at løbe på mange måder. Man kan begynde i løbeklubber, få en personlig træner, løbe med hjælp fra apps og meget mere. Det vigtige er at lægge en plan, som man kan overholde.

Det er nok fristende for mange at kaste sig ud i at løbe lige så langt man kan fra første dag, men det er sjældent en god løsning. Netop fordi vores kroppe gerne vil vænne sig til ting, er det en bedre ide at starte blødt ud.

Måske har man brug for at klikke ind forbi sit apotek online og bestille nogle ting, men det kan afhjælpes, hvis man bygger sin form langsomt op, og man gradvist vænner sin krop til belastningen.