Veganske produkter handler ikke kun om mad

Denne artikel indeholder reklamelinks

Veganske produkter

Flere og flere danskere vælger at sortere animalske produkter fra. Der er allerede en del veganere i Danmark, og det har skabt behovet for produkter, der ikke indeholder animalsk materiale, og det drejer sig ikke kun om mad.

Der findes en række forskellige typer af produkter, der på den ene eller den anden måde kan indeholde animalsk indhold, som man måske ikke lige tænker på.

Heldigvis for veganerne er der også virksomheder og produktlinjer, der laver produkter specielt til dem.

Mange gange er det nemlig muligt at lave veganske produkter, selvom der traditionelt har været brugt et eller andet fra dyr. Selvfølgelig er madvarer den produktgruppe, der naturligt dukker op i ens tanker, når man tænker på animalske produkter, men her er 3 andre typer produkter, man ikke nødvendigvis tænker på indeholder animalsk materiale, som kan fås vegansk.

Pleje, cremer, serummer og lignende

Hudpleje og plejeprodukter i samme kategori laves ikke altid med animalske produkter, men det modsatte er heller ikke tilfældet.

Der er produkter, der indeholder et eller andet stof, som er udvundet af dyr, og derfor er det en god ide at kigge på den ønskede creme, lotion eller lignende, inden man køber det.

Danmark har dog en hjemlig spiller på markedet, der passer godt til veganere. Det fremadstormende mærke Ecooking har nemlig en lang række produkter, der er veganske.

Ecooking har en sjov oprindelseshistorie. Stifteren af Ecooking begyndte at lave produkter til sig selv, som så blev efterspurgt af venner og familie. Siden efterspurgte kosmetologer og klinikker også produkterne, og så blev Ecooking en realitet.

Den lidt rodede start set fra en virksomheds synspunkt betyder også, at Ecooking laver mange forskellige produkter uden nogen bestemt linje. Ecookings produkter blev til, fordi der var et behov for lige netop det, produktet blev lavet til.

Kosttilskud og vitaminer

kosttilskud og vitaminer

Vil man gerne supplere sin mad med bestemte vitaminer, mineraler eller andet, er det populært at tage kosttilskud i den ene eller den anden form. Det gælder måske især for veganere, der til tider kan have svært ved at få opfyldt kroppens behov uden animalske produkter.

Selv her skal man dog som veganer være opmærksom på, hvad der står i indholdsfortegnelsen.

Nogle gange er vitaminerne, mineralerne eller hvad man nu eller skal have, nemlig udvundet af dyr eller animalske produkter.

Eksempelvis er meget omega-3 udvundet af fiskeolie, og det er også muligt at trække protein og lignende ud af mælk. Derfor er det vigtigt for veganere at læse, hvor stofferne kommer fra.

Farve under huden

Mange er ikke klar over, at tatoveringsblæk ikke altid er vegansk. Der er nemlig nogle typer af blæk, der indeholder animalsk materiale af den ene eller den anden art.

Nogle af det sorte blæk får eksempelvis sin sorte farve fra brændte knogler, og blæk kan også indeholde glycerin og gelatine fra animalske kilder. Der kan endda være shellak, som udvindes fra biller i blækket.

Det illustrerer ganske godt, at veganere skal se sig for, hvis de vil holde linjen helt igennem. Det er mere end maden, man skal være påpasselig med, og det er let at uforvarende komme til at benytte sig af et produkt, der indeholder animalske produkter.