Vidste du, at du kan bruge tegneprogrammer til indretningen?

Denne artikel indeholder reklamelinks

tegneprogrammer-top

Der findes mange tegneprogrammer både til børn og voksne. De fleste er rigtigt gode, hvis du selv skal til at bygge om, eller har brug for at få overblik over de rum i huset, hvor der skal laves om på indretningen. Disse tegneprogrammer har mange funktioner, og de fleste kan vise dit hus i 3D format. Det er en stor hjælp for dig, der har problemer med at se tingene for dig inden det står virkeligt.

Tidligere brugte vi papir, blyant, lineal og viskelæder – hvad er der nu galt i det? I det sidste årti var det de vigtigste redskaber, og blev brug i mange forskellige brancher. Når der skulle tegnes og skitseres var disse redskaber guld værd, og ingen ville undvære dem.

I dag har teknologien taget over, og alting foregår på en skærm. Computeren, smartphonen og andre gadgets har gjort det muligt, at spare på papir og blyant. Det er på mange måder en rigtig smart opfindelse, idet man hurtigt kan ændre på tegningen. Computeren og den nyere teknologi har erstattet de gamle værdifulde tegneredskaber, og de har givet os mange flere muligheder.

Forskellige tegneprogrammer

tegneprogrammer1Tegneprogrammerne findes i mange forskellige afskygninger. Der er et tegneprogram til alle, og de variere i både sværhedsgrader og sprog. De mange forskellige programmer spænder fra de som kun kan anvendes til 2D, som er præcis som når du sidder med papir og blyant, til de programmer der kan visualisere dit hjem i 3D, hvor du kan bygge og skitsere dit hus helt præcist. Sidst nævnte type tegneprogram er virkelig godt, og gør det muligt at lave forskellige løsninger både med farver og materialer. Dertil kan du også se indretningen fra flere vinkler, hvilket også gør det mere virkeligt.

Der er som sagt stor forskel på 2D og 3D tegneprogrammerne. Du sidder nok og tænker, at 2D programmerne er lettes at finde ud af, men det er helt modsat. 2D programmerne er meget præcise, og kræver at man er dygtig til programmet, hvorimod 3D programmerne er brugervenlige, og det er nemt at komme i gang med. Dog er disse programmer ikke helt så præcise som 2D er, men holder du det på et hobbyplan er 3D udmærket.

Det er altid en fordel at have målene på dit hus inden du går i gang med programmet. Det giver det bedste resultat, og gør det muligt at udføre ændringerne.

Danske vs. udenlandske tegneprogrammer

tegneprogrammer2Der findes flere online tegneprogrammer på dansk, som er gratis og blot kræver at du har internet. Det er især møbel- og køkkenfirmaer der tilbyder kunderne, at de kan bruge tegneprogrammet inden de vælger nye møbler eller køkken.

IKEA og Bolia har online tegneprogrammer som man frit kan benytte sig af. Dog er det kun firmaets egne varer, der er til rådighed i programmet. Sådan er det ligeledes i de tegneprogrammer som Kvik, HTH og Tvis køkkener har. Disse bruges kun til hårdevidevare og køkkenelementer.

Der findes også andre tegneprogrammer som er mere frie, bl.a. Love My Home, som er en gratis onlinetjeneste, og det eneste det kræver er internetadgang.

I dette program kan du arbejde med både 2D og 3D, og det er meget enkelt og brugervenligt. Der er et stort udvalg af diverse indretnings materialer til hele huset. Det er lavet sådan, at du kan gå rundt i huset og tage billeder, som du kan gemme, hvis du har brug for at visualisere dine drømme til håndværkere, arkitekter eller familien.

Er du ikke så god til selv, at finde ud af hvordan du skal bruge programmerne så er der masser af hjælp af hente på Youtube, hvor der ligger rigtig mange videoer. Dertil findes der også manualer i programmerne, og flere steder har de et forum, hvor man kan spørge – det foregår dog oftest på engelsk.tegneprogrammer3

Downloade og køb af programmer

Det mest oplagte er, at bruge internettet så du er fri for downloade og køb af programmerne. På internettet er der et stort udvalg, og prisen er lavere end i de fysiske butikker. Ofte er der en prøveversion man kan downloade først hvorefter du kan betale, hvis du vil fortsætte med at bruge det.

Køb programmet ved en producent eller hos en forhandler. Det er nemmest og du er sikker på, at du får det originale program. Husk der er forskel på programmerne, nogle ligger online og har brug for internet, mens andre bliver downloadet til din computer.

Man skal altid være en smule kritisk med at købe ting på internettet. Tjek derfor hjemmesiden ud på trustpilot inden du foretager dig et køb.