Vidunderproduktet: Kokosolie

Kokosolie er et helt fantastisk produkt, desværre er der mange som slet ikke ved, hvad olien kan bruges til. Der er uendelig mange muligheder, og der burde være kokosolie i et hvert hjem.

Sådan var det ikke for år tilbage. Der var kokosolie bestemt ikke en helt, og slet ikke et nødvendighedsprodukt. Olien havde et svært ry på sig. Den var fyldt med dårlig og mættet fedt, og var bestemt farlig for alle, som bekymrede sig om blodtrykket og hjertesygdomme. Heldigvis har dette dårlige ry vendt sig, og i dag er kokosolien en helt. Den anses for at være helbredende og et godt nærende produkt, som bare er blevet vildt populær.

Hvorfor ændrede man holdning?

Sidst i 1970’erne fandt man på eller ud af, at mættet fedt gjorde en fed. Det var sundhedsmyndighederne, som mente at fødevare med højt indhold af mættet fedt skulle man undgå. Det var bl.a. fødevare som æggeblommer, smør, animalsk fedt og kokosolie.

Man troede på, at det mættede fedt havde noget at gøre med hjertesygdomme, forhøjet blodtryk og andre helbredsproblemer. Dog er der kommet flere og flere videnskabelige beviser på, at det er det modsatte, som er sandt. I dag sætter man nemlig pris på de mættede fedtsyre, fordi de har mange nærende egenskaber.

Kokosoliens mange anvendelses måder:

Der findes mange, virkelig mange ting man kan bruge kokosolien til. Her kommer et udpluk af dens mange egenskaber.Mode-det-kan-man-bruge-kokosolie-til--intext_1

 1. Kokosolie er et godt redskab i køkkenet. Olien er perfekt til madlavning, især som fedtstof. Olien gode struktur forbliver intakt, også når den varmes. Den er ikke ligesom de almindelige madolier, som producere skadelige biprodukter.

 

 1. Kokosolie smager af kokos, men smagen er nem at overdøve. Derfor er olien brugbar i stedet for smør. Man kan også få kokosolie uden smag, hvis man slet ikke er til kokos.

 

 1. Som skrevet er kokosolie virkelig nærende, og har mange gode egenskaber. Derfor bliver din mad automatik meget nærende, når du benytter kokosolien.

Mode-det-kan-man-bruge-kokosolie-til--intext_4

 1. Endnu et mad trick. Kokosolie er vildt godt i chokolade. Bland det med kakaopulver og honning, lige meget af hver, og du vil få en skøn og naturlig chokoladesauce. Man kan hælde det i små forme og lade dem stivne til små, sunde chokolade hapser.

 

 1. Kokosolie kan også hjælpe dig med at gå ned i vægt. Spis en skefuld inden maden, og du vil mærke en mæthed fornemmelse hurtigere end normalt. Det skylde måden hvorpå fedtsyrerne optages og bliver omsat i kroppen, og derved kan olien dæmpe appetitten.

 

 1. Der findes noget i kokosolien som hedder ”mellemkædede triglycerider”. De kan øge din forbrænding, og giver også et bedre stofskifte. Det der er smart ved de mellemkædede triglycerider er, at de ikke bliver lagret som fedt, men bliver brugt med det samme af leveren, som omdanner dem til energi.

 

 1. Det nærende stof i kokosolien er sundt, og det giver også dine binyre- og thyroide hormoner mere næring, hvilket betyder, at din hormonbalance bliver mere stabil.

 

 1. Energikilden i kokosolien er ret solid, og den frigives over flere timer. Det gør også at dit blodsukker forbliver på et stabilt niveau.

 

 1. Kokosolien hjælper også på hjernens mange funktioner. Den kan bl.a. forebygge mod sygdommen Alzheimers. Den kan også sørge for, at vi almindelige mennesker, føler os mere kvikke i hverdagen.

 

 1. Der er en sammensætning i kokosolien, som er antiviral. Det vil sige, at den kan hele og virke smertestillende, og er bl.a. god til forkølelsessår, forbrændinger og kan nedsætte feber.

 

 1. Citronvand og kokosolie kan sammen lindre en øm, irriteret hals. Smelt 1 tsk. Kokosolie i det varme citronvand. Det er blot et huskeråd, og vil varier fra person til person.

 

 1. Cirka halvdelen af det fedt, som findes i kokosolie er laurinsyre. Det omdannes til monolaurinsyre, som kan tilintetgøre virusser, negative bakterier og protozoer. Derfor er kokosolien med til at forbedre dit immunforsvar.

 

 1. Kokosolien er god sammen med mad. Indtager man den, bliver fordøjelsen også bedre. Olien sørger for, at smører fordøjelseskanalen, og derfor kan det fordøjede mad bedre glide igennem. Det gælder også mavesår. Olien kan genopbygge tarmvæggene, og lave en klæbrig virkning, som igen er med til at gøre fordøjelsen mere naturlig.Mode-det-kan-man-bruge-kokosolie-til--intext_3

 

 1. Lus, lus, lus. Ingen kan lide dem, men alligevel er det er stort problem. Blander man kokosolie med anisfrø-ekstrakt, så vil man få en effektiv lusebehandling, som er bedre end de almindelige produkter. Ligesom det kan fjerne lus, kan kokosolien også fjerne lopper fra dit kæledyr.

 

 1. Glem alt om pudsecreme og andre behandlingsprodukter til dine møbler. Kokosolie er praktisk, billigere og meget mindre giftigt. Det kan anvendes på træmøbler og læder.

 

 1. Babyer som bruger ble, har nemt ved at få røde numser, også selvom man bruger gode vådservietter og alverdens puder og cremer. Tag en engangsvaskeklud og væd den op med varmt vand og 1 spsk. Kokosolie og evt. noget mildt sæbe. Blandingen er både lindrende, blødgørende og desinficerende. Man kan også sagtens nøjes med at smøre lidt olie på numsen, og rødmen vil forsvinde.

 

 1. Hvem vil ikke gerne have fyldige øjenvipper? Kokosolien kan hjælpe dig. Kom lidt på øjnene inden du går i seng. Det vil forstærke håret og forhindre det i at falde af.

 

 1. Sløve pander, hvor alting hænger fast i uanset hvad. Det er du sikkert træt af, og de nye slip-let pander er ikke ret meget bedre efter nogen tid. Smør lidt kokosolie på, og du vil kunne mærke en forskel. Kom det på så snart panden er vasket og tørret. Det vil også holde din pande rustfri. Mode-det-kan-man-bruge-kokosolie-til--intext_2

 

 1. Benzin og bål er ikke altid en god kombination. Tag i stedet for kokosolien med, når der skal tændes bål. Dryp lidt ud over nogle vat kugler og brug dem som optænding. Nemt og mindre farligt.

 

 1. Massageolie, skrubbecreme, fugtighedscreme, solcreme, glidecreme, ømme fødder, fugtighed til læberne, hårbehandling, mod skæl, aftershave, myggestik, make-up fjerner, barbercreme osv. Der er ikke det kokosolien ikke er god til.

 

Efter alle disse gode råd, idéer og måder, hvorpå man kan benytte kokosolie, skal du helt sikkert ud og købe sådan noget. For hvem kan egentlig undvære dette vidunderlige produkt? Sørg for at køb en ordentlig portion. På den måde vil du spare penge, og kokosolien kan holder sig i lang tid. Det er ikke sikkert det bliver nødvendigt, nu hvor man kan bruge olien til næsten alt.