Vil du holde fast i dit nytårsfortsæt?

Denne artikel indeholder reklamelinks

saadan-holder-du-dit-nytaarsfortsaet-top

Nytårsforsæt

Nytårsaften er i gang, boblevandet bruser og klokken er lige ved at være midnat. Så kommer det samme ritual som mange mennesker har hvert år på dette tidspunkt, nytårsfortsæt.

Derunder hører oftest vægttab, sund livsstil og mere samvær med venner og bekendte. Dagen derpå starter som regel ikke ud med nytårsforsæt, da mange er påvirket af tømmermænd, men dagene derefter kører på skinner. Det er især den første måned eller to, hvor det hele virker meget ligetil og man kan klare det hele.

Dine mål

Så er det januar og dagligdagen står for døren og de nytårsfortsæt du lavede, skal nu blive en realitet. Du tager listen frem og der står eksempelvis:

  • 1 Marathon løb
  • Tab 20 kg
  • Månedlig aftensmad med min søster og vores familier
  • Lære et nyt sprog

 

saadan-holder-du-dit-nytaarsfortsaet-1Alt dette ønsker du for 2016 og det lyder godt, men målene kommer ikke af sig selv og nogle af dem kan tage langtid at opnå.

Det er godt at være optimist og ønske sig et godt og sundt liv med kærlighed og samvær med dem du holder af, men når du laver dine mål, er de nødt til at være realistiske.

Ønsker du at kunne løbe et maraton, men har aldrig løbet før, er det ikke ret realistisk – i hvert fald ikke inden for det første stykke tid. Vil gerne tabe dig 20 kg, skal du huske, at dette heller ikke kommer af sig selv. Lad være at stile for højt og sætte for store mål. Start i stedet med nogle delmål og arbejd dig fremad.

 

Delmål

Dine delmål består i at nærme dig dit ønskede mål mere og mere, men på en måde så det stadig er realistisk og overskueligt for dig.

Hvis du vil forøge dine chancer, for at du faktisk gør noget ved dine nytårsfortsæt, så del dem med en eller flere bekendte. På den måde kan de enten være en del af det, eller hjælpe dig ved og støtte dig i det.

I stedet for at sige du taber dig 20 kg, så start i stedet med 5 kg og derefter måske 10 kg. På den måde vil det være mere overskueligt for dig, og en endnu større sejr hvis du kommer over det mål.

Et maraton vil du gerne igennem, men start i stedet med et halvmaraton eller måske endda start med at løbe 5-10 km ugentlig til at begynde med. På den måde bygger du din kondi op lidt af gangen, og muligheden for, i fremtiden, at kunne gennemføre et maraton er større.

Vil du have den månedlige aftale med din søster og jeres familie, så lad være kun og have det i tankerne. Tag kontakten og sæt en dato.

Vil du lære et nyt sprog, så find ud af hvilket og undersøg hvor du kan lære det.

Tag initiativ.

Belønninger

Med nytårsfortsæt vil man altid gerne ændre på ting, for at få et bedre selvværd eller en mere overskuelig dagligdag – positive ændringer.

saadan-holder-du-dit-nytaarsfortsaet-2Men kampen for at opnå disse mål er hård, og det ender tit med at mange opgiver inden målet er nået.

Ved at sætte sig disse delmål, er man allerede på vej til en nemmere måde at få tingene gennemført, så man ikke opgiver det og starter forfra til næste januar.

Sørg for at belønne dig selv, for hver gang du kommer i mål. Det behøver ikke været noget stort eller dyrt, men noget som gør, at du føler en glæde og sejr over det mål du har nået. Det giver motivation til at komme videre med målet.

Det kunne være i form af en ny frisure, måske massage eller ansigtsbehandling.

Det kunne også være så simpel en ting som en helt lørdag fri, hvor du kun tænker på hvad du lige har brug for og eller lyst til den dag. Som sagt det behøver ikke koste noget, så alle kan være med uanset status.

Ikke flere undskyldninger

Du har dine nytårsfortsæt, så læg en plan med opnåelige delmål og belønninger og sæt dato derpå. Ikke flere undskyldninger.

Med delmål har du nemmere ved, at overvinde din trang til at opgive og belønningerne får dig til at fortsætte, og du kan mærke at det er det hele værd.

For hvad det er værd og hvad du får ud af det, kan nemlig være svært og se, hvis målet er for stort og urealistisk. Så fingrene op af lommen og gør noget ved sagen, denne gang holder du dit nytårsfortsæt.