Vinterferien er lige rundt om hjørnet, og mange er muligvis i gang med at planlægge ferien. Vinterferien lægger, for de fleste i uge 7, mens nogle steder i landet først holder vinterferie i uge 8. Uanset hvilken uge du holder ferie i, så er den lige på trapperne – og der er mange ting der skal planlægges og aftales.
Er du en af de mange tusinde i landet, der holder vinterferie, så ved du også at ligesom alle andre ferier skal denne også stå på kvalitetstid med familien og vennerne. Nogle er gode til at planlægge i god tid, de fleste fordi arbejdspladserne skal vide i god tid, om man vil holde ferie eller ej. Dog er der også de som kort inden ferien melder din ankomst stiller sig selv og familien det store spørgsmål: Hvad skal vi lave i ferien?
Børn og studerende har fri fra skole, og de voksne har fri fra arbejde. Det vil sige, at alle har fri til at gøre lige hvad de har lyst til, men det store spørgsmål kan være svært at svare på – især hvis hele familien skal blive enige.
Har du fundet ud af, hvad du skal i vinterferien? I denne artikel kan du læse om vinterferiens oprindelse, hvad man kan lave og hvorfor det er vigtigt at finde på noget.
Hvornår opstod vinterferien?
Ferie om vinteren blev en trend i 1970’erne, fordi flere og flere danskere fik lyst til at rejse. De fleste tog af sted på skiferie enten i det kolde nord eller i til alperne i syd.
Beslutningen om at an- og fastlægge en ferie omkring uge 7 blev til virkelighed, fordi det var mest praktisk, og forældrene valgte alligevel at tage deres børn ud af skolen, for at tage på ferie. Forældrene planlagde ikke deres ferie efter skolen, og derfor mente man, at det var bedre at samle ferien i én uge. På den måde var der større sandsynlighed for, at forældrene valgte at tage af sted på ferie i netop denne uge.
Flere efterspurgte altså ferie imellem jul og påske, og det blev hurtigt en trend at tage af sted i vinteren. Selvom flere ønskede en vinterferie i 70’erne, blev det først vedtaget i midten af 80’erne, hvor flertallet af kommunerne var med på denne idé. Det var dog ikke alle kommuner, der indtog vinterferien med det samme, og først i starten af 90’erne fik alle kommuner anlagt vinterferie.
Væk fra hverdagens rutiner
Når der sker så meget i løbet af ugen, så kan det være svært at finde ro til at lave noget andet og komme ned i gear. Det er derfor godt at planlægge nogle ting i ferien, så der sker noget anderledes. Det kan være mange forskellige ting, men det kan også være en endags tur til en seværdighed.
Planlæg det sammen, og lad alle komme med idéer og forslag til hvad i skal lave i vinterferien.
Oplevelser i den store verden
Det er rigtig godt at komme ud og opleve landet eller verden. Flere bruger ordsproget ”At rejse, er at leve”, og det er tegn på interesse for andre lande og nysgerrighed for lære andre kulturer at kende. Man behøver ikke at taget flere tusinde kilometer væk, det afhænger af økonomi, og selvfølgelig hvad man har lyst til at opleve.
Det kan sagtens være en oplevelse at se andre byer i Danmark og se hvordan andre mennesker bor. Der er mange muligheder, og selv en tur på stranden i denne årstid kan være en oplevelse i sig selv. Oplevelser er hvad man selv gør dem til.