Vinterferien: Der er mange muligheder

Denne artikel indeholder reklamelinks

vinterferien staar for doerenVinterferien er for mange danskere netop i gang, og der skal holdes fri fra institutioner og arbejde. Hvad skal man finde på, når hverdagen kommer på pause, og der pludselig er tid til at være mere sammen og opleve ting.

Oplevelser er højt prioriteret, men oplevelser er også et vidt begreb. Er i på vej på ferie, eller hvad skal der ske i denne uge? Mulighederne er mange, det gælder blot om at være kreative og blive enige.

Ferie er for de fleste lig med frihed og afslapning, men der er flere måder at gøre det på. Og netop denne uge er især præget af skiferier både til sydens alper og nordens kulde. Har i nogle planer?

I denne artikel kommer der nogle gode idéer til, hvad i kan lave sammen i ferien, samt hvordan vi snart kan forberede os til den næste ferie.

Væk fra rutiner og stress

vaek fra rutiner og stressNår der er ferie er der tid til at få gjort ting, der ikke er tid eller overskud til i hverdagen. Vi lever i en meget presset og stresset verden, hvor optimering og økonomi er altafgørende. Det kan ses på hverdagens mange pligter, der skal planlægges og organiseres alt efter hvor mange man er i hustanden.

Ferier giver et frirum, og det er sundt for krop og sjæl at koble af en gang i mellem. Vores hverdag er fyldte med arbejde, sport, skole og huslige pligter – når du holder ferie kan du slappe mere af, og nyde livet på en helt anden måde.

Der er mange former for ferie, og oftest afhænger det meget af økonomien. Men det er sundt at komme hjemmefra, og opleve nye ting – det behøver ikke være vildt, stort eller dyrt bare man får oplevet nogle anderledes ting, som afviger sig fra det der sker i hverdagen.

Hvad tillader budgettet?

Måske har du allerede fundet på noget at lave i denne ferie, eller også er du helt på bar bund. Kreativitet og opfindsomhed er en god kunnen især op til- eller i ferien. Der skal ikke meget til, for at give hverdagen et tvist med en lille ferie.

Oplevelser kan være gratis, men kan også koste mange penge. Det kommer helt an på, hvad dit budget tillader, og hvad du som person og-eller familie har lyst til. Det kan være alt fra en tur i skoven eller på stranden, til en luksus skiferie i Østrig. Alt hvad der lægger der i mellem er også oplevelser – lav en brainstorming, men husk endelig budgettet.

Den store spændende verden

den store spændende verdenVerden er stor og det samme er forskellene mellem de mange lande og kontinenter. I skolen lærer vi om det, men der er ikke nogle bedre måde at lære på, end at selv rejse ud og mærke, se og føle de forskelligheder, der forekommer mellem regioner, hudfarve, opførelse og økonomi.

Interessen for at lære andre kulturer at kende, er tegn på menneskelig- og nysgerrighed. Man behøver ikke rejse længere væk end Tyskland for at finde andre kulturer.

I denne uge er der dog mest fokus på lande der kan levere en god bakke med sne på, så der kan komme fart under skiene. En aktiv ferie, hvor alle kan være med. Turen til enten Sverige, Norge eller Østrig kan gøres på mange måder, og kommer selvfølgelig an på, hvor mange i skal af sted sammen.

Flere familier rejser sammen af sted, og her vil det være oplagt at arrangere en bustur, hvor man kan få lejlighed til at nyde turen sammen med de andre familier. En god start på ferien, hvor du ikke skal tænke på opbakning af bil, reservedele og servicetjek inden i skal af sted. En alletiders måde at komme godt af sted og hjem igen. Ingen grund til stress og jag, i kan sætte jer tilbage og nyde turen.

Hvad skal der forberedes til næste ferie?

Ferien er ikke engang omme inden vi begynder at tale om den næste ferie. Året er fyldt med ferie på alle årstider, og vinterferien er forholdsvis ny. Der lægger ikke noget historisk bag vinterferien ud over at flere begyndte at rejse i 70’erme. Flere mente at der gik for lang tid mellem juleferien og påsken, og derfor begyndte man at rejse ud omkring uge 7. Det var dog først i starten af 90’erne, at alle kommuner indførte vinterferien.

Som sagt er påsken den næste ferie vi kommer til – skal der ske noget der, eller står den blot på påskefrokoster med familie og venner?

Husk: At nyde og opleve en masse ting i livet – en dag er det for sent.