Weekend: Pas på dig selv i nattelivet

nattelivet og de mange fristelserEndnu en uge er snart omme, og vi er netop gået ind i den første forårsmåned på året. Danskerne er klar til forårets længere og lysere dage samt hyggelige mørke nætter. Blomster, træer og buske springer ud, og positiviteten får ny energi. Påsken, konfirmationer og andre begivenheder finde vej til postkassen eller indbakken, og inden vi får set os om, så er det sommer igen.

Tiden flyver af sted og det kan være svært at følge med. Kan du huske, hvad du lavede i sidste weekend? Eller hvad du fik til aftensmad i mandags? Hvis du ikke kan, så skal du ikke være bange eller bekymret, for sådan har vi det næsten alle sammen. Det skyldes vores travle hverdag, og dagenes tendens til at flyde sammen, fordi vi ofte laver de samme ting hver dag – med få undtagelser.

Weekenden husker vi bedre end hverdagene, for her laver vi ofte ting, der ikke er en del af vores hverdag fx spiser lækkert mad med naboen, tager i byen med vennerne eller holder pyjamas party med veninderne. Der er mange muligheder, og det gælder om, at leve livet og lave de ting man bedst kan lide, så længe man kan.

I denne artikel kan du læse mere om weekendens mange opture, men også weekendens og nattelivets mange fristelser.

Weekend, Optur eller nedtur?

det er weekendI dag er det fredag, og det er tid til at holde weekend for rigtig mange børn, unge og voksne i Danmark og resten af verden. Hvad påvirker dit humør om fredagen? Er det weekendens pligter, friheden, tv oversigten eller vejrudsigten, der præger dit humør fredag eftermiddag?

Vi har forskellige måder at se tingene på, og derfor er der mange delte meninger om, hvad det er der gør weekenden god eller mindre god. Det kan være weekenden skal bruges på sofaen, i haven eller på fodboldbanen – alt efter hvordan dit syn er på weekendens udsigter, kan du kun selv bedømme om det bliver optur eller nedtur.

Dog er det altid en god idé, at finde positiviteten og ja-hatten frem – uanset hvad din weekend står på. Det fremmer produktiviteten, hvis det er et mindre sjovt projekt du er gået i kast med, og bliver kun sjovere, hvis du ser glad og positivt på det. Du bliver glad og tilfreds, når arbejdet er overstået.

Nattelivets mange fristelser

Står weekenden på den ultimative bytur eller måske bare den sædvanlige hygge hos kammeraterne? I Danmark drikker vi rigtig meget alkohol, og det kan ses i vores natteliv – mest torsdag, fredag og lørdag. Her er der gang i gaderne, og der bliver ikke sparet på de flydende væsker.

En god bytur i Danmark indebære altid alkohol, faktisk indebære weekender generelt alkohol både i store og små mængder. Det er sådan vi samles, og det er en del af vores danske kultur.

Det er usundt og farligt, men også sjovt og hyggeligt. Ofte starter det ud med en ”for fest”, hvorefter man tager samlet i byen. Hvordan kommer man ind til byen?

pirat taxiHvis man bor længere væk end man kan gå, skal der transportmidler til, og hvis ingen til festen er i stand til at køre, så bliver der brug for nogle flinke forældre eller en taxi.

De fleste synes taxaerne er for dyre, og derfor er det virkelig fristende, at hoppe ind i en såkaldt pirattaxi. Det frarådes dog fra politiet. Hvis man overvejer denne løsning skal man virkelig tænke sig godt om, og ofte er dette svært i situationer, hvor alkohollet og promillen har taget magten.

Du kender ikke personen, der kører i bilen – de er ikke uddannede og du ved ikke hvad de i realiteten er ude på, når de kører ulovlig taxakørsel.

Politiet får rigt mange anmeldelser omkring pirattaxaer, men det er svært at komme dem til liv. Tænk dig derfor om, når du søger et transportmiddel om natten. Bor du i en større by, vil det være muligt at tage toget eller bussen i stedet for – ellers lav en god aftale med dine forældre, venner eller naboen.

Sikkerhed frem for alt. Det er vigtigt, at vi alle sammen gør en god indsats for, at Danmark bliver mere sikker, og at der ikke sker flere ulykker eller forbrydelser i nattelivet.

Rigtig god weekend 🙂