Wellness er integreret i den danske hverdag

Denne artikel indeholder reklamelinks

Wellness er noget, der hitter stort i den danske befolkning. Her drejer det sig ofte om kurophold og ferier, hvor mental afslapning og fysisk velvære er i højsædet.

I dag er wellness for alvor blevet en fast del af danskernes liv. Vi benytter det som en slags miniferie til at få stresset af både i sjæl og i krop. Det er især blevet populært hos den travle dansker, som kan have en tendens til at blive stresset af arbejdet. For mange kvinder er dette også blevet til en veninde oplevelse, hvor man tager et par dage på et kurophold for at få noget kvalitetstid sammen.

I vores moderne samfund er wellness blevet så populært, at det i almindelighed er blevet integreret godt og grundigt og det gør vi næsten alle sammen brug af. Måske er det endda en nødvendighed i vores travle samfund, hvor vi konstant lader os stresse af computeren eller mobiltelefonen. Wellness fungerer perfekt som et pusterum enten i et par timer eller måske endda i en hel weekend.

Bliv bedre til at tage hånd om dig selv

Det er yderst positivt, at vi danskere har taget wellness tilbuddene så godt til os. Det betyder, at vi er blevet bedre til at passe på os selv og tænke over, hvordan vi har det med vores følelser og vores fysik.

Det kan være meget svært at definere præcist, hvad wellness er og hvad det bør indeholde for at kunne tilfredsstille den enkelte. For nogle mennesker handler wellness om, at få en god ansigtsbehandling, eller noget god massage, mens det for andre er mere relevant med mental afslapning og omsorg fra andre. En helt tredje part betegner wellness som en sund livsstil og en sund og solid kost, samt god fysisk træning og derved få kroppen i den rette balance.

Det er altså op til den enkelte at finde en betegnelse for wellness, man kan i det store hele ikke betegne, hvor meget eller hvor lidt der bør gå under denne kategori. Man kan sige, at en wellness-følelse er, når den enkelte fuldt ud kan sige, at han eller hun har det fuldt ud godt.

Spa er en vigtig del af wellness

Når det endelig er slået fast, at den fysiske træning og den mentale afslapning indebærer i ordet wellness, så må man ikke forglemme, at hele wellness idéen er bygget op omkring elementet spa.

SPA er en forkortelse på latinsk, ”Salus Per Aqua”, som betyder ”helse gennem vand”. Derfor er vand et yderst vigtigt element i både ansigts- og kropsbehandlingerne, samt afslapningsformerne i spa-bad, dampbad og sauna. Dette gælder også for den sunde kost, den fysiske aktivitet og naturoplevelserne. Vand er det vigtigste i wellness betegnelsen.

Gammel tradition i Østeuropa

I Østeuropa er traditionen med at gå i spa-ophold en gammel skik. Det drejer sig især om landende omkring middelhavet, hvor denne tradition stadig er godt bevaret for at nyde livet og kurere sygdomme. Det var først i slutningen af 1900-tallet, at denne interesse fandt vej til USA og Nordeuropa og først der blev traditionen rigtig blusset op.

I dag er konceptet med wellness, at få en helhed i helse og et bedre velbefindende samt et bedre liv. Derudover handler wellness om, at mindske stress og give mere energi og balance i hverdagen.