5 fejl danskerne begår i indretningen

For nogle er det nemt at skulle indrette et hjem, for andre er det uoverskueligt og en kæmpe opgave. Som regel er det kreative sjæle og boligindretnings interesserede der har nemt ved indretningen af hjemmet. Men hvordan kan der være, at det er så svært? Man skal jo bare stille møblerne som man gerne vil, og male væggene i en farve man synes passer godt ind i hjemmet og man kan lide.

Hjemmet betyder meget for danskerne. Det er her man er tryg, har sine ting, slapper af, holder fester og tilbringer meget tid med familie eller alene. Hjemmet er grundlaget for et velfungerende liv, men også et slags statussymbol. Det er vigtigt for de fleste, at have et hjem med personlighed og kvalitet. Dog er det for mange svært, at indrette sig og vælge de rigtige materialer, møbler og farver.

Men der er særligt 5 fejl danskerne begår, når de skal indrette deres skønne hjem.

5-fejl--intext_11. Danskerne roder og/eller gemmer væk

Det kan for mange, være virkelig svært at tage stilling til, hvad der skal gemmes og hvad, der skal smides ud. Derfor sker det, at mange tager den nemme løsning, og beholder begge dele. Ofte har man et godt argument i baglommen, f.eks. ”Den virker jo stadig” eller ”måske for brug for den igen”. Disse argumenter er dybt godnat, for hvis det har lagt i et skab eller en skuffe de sidste mange år, tror du så at du får brug for den igen?

Det er derfor vigtigt at prioritere, hvad man faktisk har brug for, og hvor meget. Har man mange ting, vil det oftest give rod, hvilket gør det sværere at finde tingene igen, og så køber man noget nyt, fordi man ikke lige kan huske man har det eller ikke ved hvor det er. Dertil skal man også huske på, jo flere ting jo mere rengøring og vedligehold.

 

2. Danskerne bruger for meget hvidt i hjemmet 5-fejl--intext_2

Danskerne er ikke ret modige, når det kommer til farver i indretningen. Vi vælger altid den sikre løsning, som vi sjældent bliver trætte af, nemlig hvid. Den hvide farver vælges ofte helt automatisk. Dog kan det hurtigt bliver for sterilt med et hjem, hvor både vægge, møbler og interiør er hvide. Hjemmet har en tendens til at ligne et hospital, et venteværelse eller et Skagensmaleri.

Derimod ikke sagt, at hvid skal væk fra boligindretning, for hvid er en virkelig god farve, som giver lys og et dejligt humør. Vi skal bare passe på, at det ikke bliver for meget, så man bliver klinisk, og næsten ikke tør være der. Dertil er hvid en meget dum farve hvad angår rengøring. Alt snavs kan ses med det samme.

Spring ud i det. Vis hvem du er i din indretning. Brug farverne som du har lyst til. Ikke nødvendigvis 10 forskellige farver, men farver du synes om, så du bliver afspejlet i din bolig. Vær modig, og brug fantasien. Kombiner enkelte farver, og få en virkelig lækker bolig med en flot personlig indretning.

5-fejl--intext_33. Danskerne har tomme vægge

Tomme, hvide vægge ses i mange danske hjem. Det får hjemmet til at ligne en arbejdsplads eller noget indretning, der ikke er helt færdiggjort.

De tomme vægge skyldes, at vi er for fantasiløse eller for mainstream i valget af vægdekorationer. Vi skal bruge mere vægkunst. Det kan være i form af billeder af børnene, en retro plakat eller noget du synes der passer godt ind Er du selv kreativ eller kender du en kreativ person, så kunne man lave sine egne vægmalerier eller andet form for vægkunst. Hvis du ønsker en personlig indretning, så drop IKEA’s løsninger. De har nogle flotte billeder, men dem er der til gengæld mange der har hængene.

 

4. Danskernes møbler står altid op ad væggene
5-fejl--intext_4

Vi danskere har en tendens til, at mase vores skønne møbler op ad væggene. Hvorfor? Som regel er møblerne altså ikke grimme bag på. Lad dine møbler få luft, og lad os se dem fra en anden vinkel af. På den måde giver man møblerne og rummet bedre muligheder for at blive set, og det giver en anden stemning.

Man kan sagtens nøjes med, bare at placere sofaen ti centermeter væk fra væggen. Så får den lidt luft bagtil, og det giver stuen et lettere look. Har du meget plads i f.eks. stuen, så prøv at leg lidt med opstillingen af møblerne. Flyt rundt og se om møblerne kan fungere mit i rummet i stedet for op ad væggene.

 

5-fejl--intext_55. Danskerne kopierer boligmagasiner eller andres hjem

Mange danskere henter inspiration i enten boligmagasiner eller i butiksudstillinger. Det må man selvfølgelig meget gerne, men man skal huske ikke, at kopirer alt for meget. Brug inspirationen ved at kigge på sammensætningen af forskellige materialer, farver og funktioner, og se på hvordan de agerer og spiller sammen. Herudfra skaber du din egen stil og sammensætning, så indretningen i dit hjem signalere dig, og ikke boligmagasinet eller IKEA.