Sæt dit eget præg på indretningen

Hvordan er din indretning, og kan man se, at det er netop dig som bor der?

En bolig uden personligt præg, giver ikke den samme stemning, som en bolig fyldt med dig, dine ønsker og behov. For nogle er det svært, at sætte det personlige præg på indretning, for hvordan gør man? Og hvad skal der til, for at gøre boligen mere personlig?

Alle mennesker har en idé om, hvad en bolig skal indeholde. Nogle mere bevidste end andre. Vi ved f.eks. godt, at der skal være et badeværelse med toilet og bad, en stue med fjernsyn, et køkken og et soveværelse. De er ting, som er nødvendige for os mennesker, så vi kan leve og have en velfungerende hverdag. Alle rum behøver ikke være for sig. Man kan sagtens fungere i en 1 værelses lejlighed, bare den indeholder et lille køkken, toilet og bad. Du kan sove på en sovesofa, som fungere som sofa om dagen og seng om natten.

Dit hjem, dine ønsker

Mange ønsker et hjem ligesom det vi ser i boligbladende – pænt, rydeligt, hvidt og meget stilrent. Et sådant hjem, kan for de som bor der være ligeså hyggelige, som andre mere rodede og farverige hjem.

De som elsker boligen, som er inspireret af boligmagasinerne, elsker den hvide farve. Den hvide farve, som symboliserer kræsenhed, renhed og perfektionisme. Farven påvirker dig, og giver en mental klarhed. Den renser tankerne, lader dig starte forfra og opfordre i den grad til at rydde op, og fjerne alt det overflødige. Hvid er dog også en farve mange forbinder med hospitaler, læger og en kold vinter med sne og frost.

Man kan sagtens bo i sådan et hjem, og sammentidlig gøre det hyggeligt. Man kan evt. lade en bestemt farve gå igen flere steder i huset, uden af det bliver for meget.

På den anden side, er der heldigvis også mennesker, som ønsker et hjem, som viser hvem de er, og hvor der er plads til alle. Dermed ikke sagt, at det også kan være grundlaget for en mere stilren bolig. Boligen der viser hvem lige netop du er, og ikke ligner et billede fra et boligmagasin, vil typisk emme af mere personlighed.

Hvordan fremhæver man sin personlighed?personlig_præg -- intext (1)

For at sætte sit personlige præg på indretningen kræver det, at man har nogle møbler. Møbler man godt selv kan lide, og foretrækker frem for andre. Dertil er de små og store pyntegenstande og indretningsgenstande også med til, at gøre dit hjem mere hyggeligt, spændende, levende og viser hvem du er.

Det er faktisk ikke så svært, at fremhæve sig selv i boligen og i indretningen. Alt det kræver er nogle ting og farver der passer til dig og den du er.

Det kan f.eks. være din studenterhue, som bliver en del af indretningen. Nogle stiller den på en hylde sammen med andre pynteting. Man kan også købe en kasse af plexiglas, og putte den deri sammen med en lyskæde. Man kan også hænge den på væggen ved siden af billeder fra studentertiden, som også er en stor del af dig.

Er du lidt ældre og har fået børn, er de en stor del af dig. Få taget billeder af børnene, af dig selv og manden, måske et bryllupsbillede og hæng det i stuen eller køkkenet, så det kan ses hver dag af både dig og dine gæster. Det kan også være børnenes første tegning eller perleplade. Man kan sagtens gøre det smart, selvom det muligvis ikke er så pænt.

Der er mange muligheder, for at gøre hjemmet mere personligt og intimt. Et godt tip er, at lave nogle af møblerne eller pyntetingene selv. Brug naturen og din indre handywoman, eller blot find kreativiteten frem.

Et hjem du kan lide

Hvem er du? Business woman, den punktlige kvinde eller romantikeren. Lige meget hvem du er, eller hvem du ønsker at fremhæve i dit hjem, kan der gøres med ganske få effekter. Dit præg og de signaler du vælger, at sætte på dit hjem er op til dig. Du bestemmer.

Effekterne kan f.eks. være en farve der går igen i huset, en farve der passer på din personlighed.

Som sagt er der mange muligheder. Det er okay, at spørge forskellige steder, men lad ikke andre bestemme over din bolig. Det er dig, der skal bo der, ikke dem.