Hvordan holder man fast i kærligheden?

Denne artikel indeholder reklamelinks

Kærlighed består af gensidig anerkendelse, hvor begge parter giver sig hen til hinanden, for at finde sig selv på ny. Kærlighed kræver en del mod, for at overskride sine egne grænser og lade sig forandre for partnerens skyld. Oftest lægger man ikke selv mærke til denne forandring, da det sker per automatik, når man har det godt og skal respektere hinanden.

For at et forhold skal kunne fungere, skal man lærer at acceptere sin partner, da man har forskellige behov og ønsker, og interessere sig for andre ting end man selv gør.

Gør man sin partner til objekt, og tror at man ejer ham eller hende, går forholdet som regel i stykker. I det tilfælde bliver anerkendelsen uægte, ubrugelig og ikke virkelig, fordi den ene person ejer den anden.

Kærlighed for evigt  Holde_sammen--intext (1 )

Hvorfor lader vi os gifte til vores partner? Nogle gør det, fordi de elsker hinanden og gerne vil vise det ved at lade sig gifte, andre gør det af sikkerhedsmæssige årsager, og nogle fordi der kan være fordele ved at være i et ægteskab.

Men ligesom der er fordele ved ægteskaber er der også ulemper. Danske ægteskaber ender oftest i skilsmisser. 43 procent bliver skilt, men heldigvis er der også par, som holder sammen hele livet igennem.

Hvordan sørger man for, at ægteskabet holder for evigt? Kan man selv gøre chancerne større?

Du har oplevet noget sjovt eller har en nyhed, som du gerne vil dele lige efter det er sket. Hvem kontakter du? Er det din mand eller kone, så er jeres ægteskab godt med.

Solide ægteskaber holder længst. Det gør de oftest fordi, man ser sin partner, som en bedste ven. Man deler forståelse, joker med hinanden og har hemmeligheder, som er med til at bygge et stærkt bånd. Ud over det, er det også vigtigt, at dele beretninger fra dagen på jobbet eller hvor man har været, og bare snakke sammen om alt mellem himmel og jord.

Pas på med, at ægteskabet ikke bliver for ensformigt og kedeligt. Lad være med at regne den anden ud, og lav overraskelser din partner aldrig havde troet du ville gøre. Det er med til at skabe et langt og meget dybt forhold.

Elsk mens du tør det

En vigtig del af ægteskabet eller forholdet er sex. Det er betyder meget mere end man aner, og er til og med meget sund for både sjæl og krop.

Sex er mere end bare nydelse. Det giver tryghed og samvær. Sex er den dybeste form for kommunikation mellem dig og din partner. Det handler om at være nøgne sammen, og om at røre ved hinanden. Vi viser tillid, tager chancer, prøver grænser af og hengiver os til hinanden, hvilken resultere i at vi oplever følelser, som bliver stærkere og kærligheden mellem os vokser. Dertil bringer sex lykke og gør os glade.

Sex er altså mere end bare fysisk tilfredsstillelse. Det bliver til elskov.
Læs mere om sex, og om at få boostet sexlivet igen her.

En dans på røde roser Holde_sammen--intext-(2-)

Ægteskabet, er ligesom livet, ikke altid som en dans på røde roser. Der kommer udfordringer igennem hele livet. Der er op – og nedture, men kan i stå sammen i tykt og tyndt og tør i tage udfordringerne op sammen, om det er sygdom, økonomi eller dødsfald i familien, så kan i klare alting sammen.

Er du og din ægtefælde overbevidst om, at jeres ægteskab skal vare for evigt, så er chancen for at det sker, meget højere end hvis i ikke skænker det en tanke.

I et ægteskab skal der også være plads til at være uenige og til at skændes. Så længe det ikke er største delen af jeres tid sammen, så kan det styrke jeres forhold. Man skal komme ud med sine meninger og holdninger, og ikke lade sig brænde inde med det man er utilfreds med.

Konflikterne skal ikke have lov til at slå rod, og derved aldrig sørge for at få dem løst. Det er okay at skændes, for vrede er en sund ting, hvis man holder det på et beskedent niveau. Dog er det vigtigt, at man kan sige undskyld bagefter og komme videre.

Oplev noget sammen

Laver i ofte noget sammen. Noget i ikke plejer at gøre? Så er i lykkeligere end de som altid besøger den samme restaurant eller besøger den samme zoologiske have.

I starten af forholdet besøger man flittigt nye steder sammen. Man er stadig en smule usikre på hinanden, fordi det hele er nyt og der er stadig sommerfugle i maven. Følelserne omkring hinanden er med til at bringe disse sommerfugle frem, men efterhånden som man lærer hinanden at kende, kan man blive energiforladt og begynde at kede sig. Det er farligt, og kan slå jeres forhold ihjel. Find på noget nyt. Det behøver ikke være vildt eller dyrt, men det er vigtigt at gøre noget anderledes end normalt, så forholdet imellem jer ikke bliver dødsygt. Det kunne f.eks. være, at køre en aften tur, se noget kulturelt, få taget billeder sammen, overnat et sted, besøg en restaurant i pludselig kommer forbi osv. Der er mange muligheder.